Nieuws over oude auto's

Weer een nieuwe veiling van klassieke auto’s

Terwijl de economische crisis echt nog niet voorbij is, trekken de prijzen van klassieke auto’s nog altijd enorm aan. In Groot Brittannië is dit voor veilinghuis Hansons in Etwall, Derbyshire, reden om niet meer alleen maar kunst en meubilair te veilen, het bedrijf waagt zich nu ook aan auto’s. Er is een deskundige aangetrokken die de markt gaat afgrazen op zoek naar interessante motorvoertuigen en automobilia.

Grosvenor carrosserie
De eerste auto- en motorveiling van Hansons vindt plaats aanstaande zaterdag, 8 november. Er zijn die dag allerlei automobilia te vinden, zoals overalls en handschoenen van bekende Formule 1-coureurs en een Ferguson tractor uit 1958. Een bijzonder kavel is de Vauxhall 146 Coupe uit 1934 met Grosvenor carrosserie. Deze auto heeft slechts twee eigenaren gehad en heeft 92.500 mijl op de teller staan. In de jaren ’70 is de motor gereviseerd maar in 1979 is de auto in een garage gezet, waar hij eerder dit jaar weer uit is gehaald. Een opknapbeurs is nodig, maar dat moet de moeite waard zijn want het veilinghuis schat de auto op 2.000 tot 3.000 pond.

Klinknagels
Jordan Airdream - Foto Hansons AuctioneersEen ander opmerkelijk item is de Jordan Airdream caravan, een miniatuur-uitvoering van de Amerikaanse Airstreams uit de jaren ’50. Constructeur Barry Jordan, een Engelsman, heeft de kleine caravan gebouwd op het onderstel van een gewone aanhanger. Het glanzende aluminium is vastgezet met 1.400 kleine klinknagels.
Rolls Royce 20 25 - Foto Hansons AuctioneersVerder heeft Hansons onder meer een Austin Healy Frogeye, een Panther Kallista en een MGB op de kavellijst. Aan tweewielers vinden we op de lijst onder meer een Triumph T140 uit 1977, een Villiers AMC 1500 CC uit 1964 en een BMW R90 S uit 1975. En omdat geen klassiekerveiling compleet is zonder een Rolls Royce heeft Hansons een 1934 20/25 met Windover-carrosserie en een Silver Dawn uit 1952.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *