Nieuws over oude auto's

VIDEO – Italiaans verkeer in de jaren ’50 en ’60

We hebben weer wat leuke filmpjes gevonden. Niet uit Nederland, maar uit Italië deze keer. Wie Italiaans verstaat is dus in het voordeel, maar ook zonder kennis van de taal zijn deze video’s de moeite van het bekijken waard. We krijgen diverse verkeersbeelden te zien met een prachtige doorsnede van de Italiaanse auto-industrie van die jaren. 

Dit filmpje uit de jaren ’60 gaat in op de gevaren van het inhalen. We gaan op bezoek bij een uitstalling van auto’s die bij een ongeval betrokken zijn geweest. In ratelend Italiaans worden details gegeven die wij niet verstaan, maar het is wel duidelijk dat het met de meeste inzittenden van deze auto’s niet best is afgelopen.

Een filmpje over de gevaren van het verkeer, uit 1961. Het asfalt staat vol met allerhande Fiat’s en Alfa Romeo’s, maar we zien ook de ongevallen die er gebeuren. In die tijd hadden we nog geen kreukelzones en geen autogordels, dus de ongelukken hadden verstrekkende gevolgen.

Ook uit 1961 is deze video over het verkeer in Rome. De antieke stad moet enorme stromen autoverkeer, scooters en voetgangers verwerken. Dat leidt tot veel problemen. En slachtoffers. Beelden van volgepakte straten en parkeerterreinen in dit eerste deel.

En in het tweede deel…

En dan deel 3.

Tenslotte een reportage uit 1962 over autosloperijen en de handel in gebruikte auto-onderdelen. Let op, wat is dat merkwaardige autootje op 2:07? Een Jumbo? Heeft iemand enig idee?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws uit de Modelauto Krant:

  • De Modelauto Krant stopt ermee

    Het is afgelopen. Vandaag stopt de Modelauto Krant ermee, dit is het laatste bericht. Maar je bent nog niet van ons af, want […]

  • Gewoon blijven Opelen

    Ik ben dan wel niet zo irenisch (vredestichtend/bemiddelend) als Angela, maar ik rij wel Duits. Het respect kan dan wel bij […]

  • Neurenbergs nieuws van Siku

    Het Neurenbergse nieuws barst nu goed los, ook bij Siku is  een hoop nieuwe modellen dat in het vooruitzicht wordt […]

Abonneer nu gratis

op onze wekelijkse e-mail nieuwsbrief.

Rubrieken

Oude berichten:

Een veilinghuis voor gewone auto’s

Ben je ’t ook zo zat? Al die veilingen van ‘unieke’ Ferrari’s, ‘one of a kind’ Bugatti’s, ‘ongeëvenaarde’ Porsches en al die andere superauto’s die tonnen of miljoenen opbrengen? Wil je ook wel eens een veiling zien waar gewone auto’s worden geveild? Gewone auto’s, zoals [Lees verder…]

0 commentaren

Schuurvondsten: