Nieuws over oude auto's

VIDEO – Citroën TA speelt hoofdrol in nieuwe roadmovie

paradise_002Onder de naam Paradise krijgt Nederland zijn eerste echte roadmovie. Centraal in de film staat de reis die drie vrienden maken in een Citroën Traction Avant. De makers zijn nu bezig om middels crowdfunding het laatste benodigde budget binnen te halen. 

Onder dit artikel kun je een trailer zien. Het is de bedoeling dat de opnames voor deze avondvullende film in september en oktober worden gedraaid.

paradise_005Misschien is Paradise niet eens een Nederlandse film. De makers komen namelijk uit verschillende landen, vooral uit Nederland en Portugal. Hoofdrolspeler is Tom Pacheco. Deze Braziliaanse acteur woont en werkt in Amsterdam en heeft gespeeld in verschillende producties. Samen met Robert Radevan heeft hij deze film opgezet. Er zit dus geen grote productiemaatschappij achter, de film wordt door een aantal privé-personen in eigen beheer gemaakt. Na de première is het de bedoeling dat de film op verschillende internationale filmfestivals wordt vertoond.

Vriendschap, familie en liefde
De film gaat over André. Hij vindt op een dag de oude Citroën Traction Avant die herinneringen oproept aan zijn Portugese vader die hij al heel lang niet gezien heeft. Hij besluit om met de Citroën naar Portugal te reizen. Er gaan vrienden met hem mee en onderweg komen ze verschillende mensen tegen. Volgens de beschrijving van de makers gaat de film over vriendschap, familie en echte liefde. En over oude auto’s dus. Want de makers van de film hopen dat ze en passent ook jonge mensen kunnen interesseren voor klassieke auto’s.

CARTAZ_PARADISE€ 12.500
Een deel van de opnames is al gemaakt, maar het grootste deel moet nog. Voordat het zo ver is, moet echter eerst het financiële plaatje kloppen. Er ontbreekt nog € 12.500 op het budget. Dat bedrag wordt binnengehaald middels crowdfunding. Je kunt Paradise vinden op de website Indiegogo.com. Daar kun je ook lezen wat de tegenprestatie is voor je investering in deze film. Zo krijg je als donateur van € 12 een gratis download van de film, zodra die uit is. Voor € 13 krijg je het officiële Paradise t-shirt en voor € 15 de soundtrack CD.

Figurant
Nog leuker wordt het als je wat meer geld in de film steekt. Bij een bedrag van € 100 mag je de filmset bezoeken in Portugal, al zul je de reis dan wel op eigen rekening moeten maken. Voor € 150 mag je als figurant in de film optreden en wie € 250 investeert, krijgt zelfs een regeltje tekst.
Kan het nog mooier? Ja. Als je € 500 doneert, wordt je als VIP-gast uitgenodigd voor de première van de film en wordt je zelfs opgehaald met de Citroën die de hoofdrol speelt. En met een donatie van € 1.000 krijg je een vermelding in de credits als Executive Producer.

Het is de bedoeling van de makers dat de financiering dit najaar rond is. De première van de film is gepland in augustus 2017. We zullen proberen om je op de hoogte te houden van de ontwikkelingen rond deze bijzondere roadmovie.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=HzX0UtGFCGo” width=”640″ height=”480″ rel=”no”]

Een Reactie op “VIDEO – Citroën TA speelt hoofdrol in nieuwe roadmovie

Avatar image
Joris on 12/06/2017 10:22

Een super wagen. Had ooit de mazzel dat ik in zo’n wagen heb gezeten. Je waant je eerlijk waar back in the days.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *