Nieuws over oude auto's

VIDEO – Aston Martin DB5 gecrasht in Manchester

Aston Martin DB5 01 - Foto Manchester Evening News

Foto’s: Manchester Evening News

Dinsdagmiddag is in Manchester een Aston Martin DB5 zwaar beschadigd bij een aanrijding. De bestuurder en zijn 4 jaar oude zoon raakten licht gewond.

De Manchester Evening News meldt dat de aanrijding plaats vond op Wilmslow Road, vlak bij het vliegveld van Manchester. Naar verluid is de Aston Martin DB5 daar in aanrijding gekomen met een Opel Astra. Op de foto’s zien we echter alleen maar dat de Aston een paal op een middenberm heeft geraakt.

Ziekenhuis
De aanrijding vond plaats op een drukke route en trok dan ook veel bekijks. De bestuurder van de Aston Martin en zijn zoon van vier jaar oud zijn naar een ziekenhuis gebracht, hun verwondingen zouden meevallen. De inzittenden van de Opel Astra zijn volgens de berichten ongedeerd gebleven.

Britse kranten smullen van het onfortuinlijke ongeval. Alle krantenberichten laten niet na om te melden dat het hier gaat om een auto van een miljoen pond. En dat klopt wel ongeveer.

Bij de laatste veiling van Bonhams, 26 juni tijdens het Goodwood Festival of Speed, is een DB5 saloon afgeslagen op 764.355 Britse ponden. Eerder dit jaar was de Aston Martin Works Sale in Newport Pagnell, van hetzelfde veilinghuis.
Daar is een DB5 uit 1964 verkocht voor 843.754 pond. Bonhams hanteert in de UK een toeslag van 20 procent op de hamerprijs van motorvoertuigen, dus dan komt de eerste auto uit dit voorbeeld bijna aan 1 miljoen, de tweede gaat er overheen.

Kenteken
Wat nog een handje helpt om de waarde te verhogen, is het kenteken. De gecrashte DB5 heeft het kenteken 3 DC. En dat kenteken is weer terug te vinden op allerlei websites van kentekenspotters.

Gezien de hoge waarde van de auto is het aannemelijk dat de DB5 niet totall loss wordt verklaard maar gewoon wordt hersteld. Meer foto’s vind je op de website van Manchester Evening News.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws uit de Modelauto Krant:

  • De Modelauto Krant stopt ermee

    Het is afgelopen. Vandaag stopt de Modelauto Krant ermee, dit is het laatste bericht. Maar je bent nog niet van ons af, want […]

  • Gewoon blijven Opelen

    Ik ben dan wel niet zo irenisch (vredestichtend/bemiddelend) als Angela, maar ik rij wel Duits. Het respect kan dan wel bij […]

  • Neurenbergs nieuws van Siku

    Het Neurenbergse nieuws barst nu goed los, ook bij Siku is  een hoop nieuwe modellen dat in het vooruitzicht wordt […]

Abonneer nu gratis

op onze wekelijkse e-mail nieuwsbrief.

Rubrieken

Oude berichten:

Te koop: REO Bottle Truck, met wat werk…

Ooit is dit voertuig gebouwd als reclameobject voor een zuivelmerk. Nu mag een liefhebber er zijn tanden op stuk bijten. Reclamemakers hebben zich door de jaren heen regelmatig vergrepen aan auto’s. In Europa kennen we vooral de carrosserieën van reclameauto’s die in de jaren ’50 [Lees verder…]

0 commentaren

Schuurvondsten: