Nieuws over oude auto's

Verkoop op internationale veilingen stijgt 30 procent

Artcurial 6 feb FerrariIn de eerste zes maanden van dit jaar zijn maar liefst 30 procent meer klassieke auto’s verhandeld op veilingen dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt de Britse website ClassicCarPrice.com.

Van januari tot en met juni 2014 zijn er wereldwijd 3.500 oldtimers in veilingen verhandeld. In het eerste halfjaar van 2015 groeide dat aantal tot 4.600. Voor het eerst zijn er zelfs meer dan duizend oldtimers in een maand geveild: in de maand juni vonden 10 veilingen plaats waarbij 1.040 oldtimers zijn verhandeld.

Agenda
Van alle aangeboden auto’s op veilingen is dit jaar 75 procent daadwerkelijk verkocht, tegen 76 procent in dezelfde periode van vorig jaar.
De website ClassicCarPrice.com volgt oldtimerveilingen in Europa, Groot Brittannië en de USA. De site houdt prijsontwikkelingen bij van alle mogelijke merken en modellen en houdt ook een agenda bij van alle veilingen.

410 miljoen
Het totaalbedrag dat dit jaar op veilingen voor oldtimers is betaald, is meer dan 350 miljoen pond ofwel 410 miljoen euro.
CCP tekent bij deze getallen aan dat de veilingen natuurlijk maar een bescheiden onderdeel vormen van de handel in klassieke voertuigen. Maar het feit dat de veilingen bloeien als nooit tevoren, geeft wel aan dat de populariteit van klassieke auto’s enorm in de lift zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws uit de Modelauto Krant:

  • De Modelauto Krant stopt ermee

    Het is afgelopen. Vandaag stopt de Modelauto Krant ermee, dit is het laatste bericht. Maar je bent nog niet van ons af, want […]

  • Gewoon blijven Opelen

    Ik ben dan wel niet zo irenisch (vredestichtend/bemiddelend) als Angela, maar ik rij wel Duits. Het respect kan dan wel bij […]

  • Neurenbergs nieuws van Siku

    Het Neurenbergse nieuws barst nu goed los, ook bij Siku is  een hoop nieuwe modellen dat in het vooruitzicht wordt […]

Abonneer nu gratis

op onze wekelijkse e-mail nieuwsbrief.

Rubrieken

Oude berichten:

Verkoop op internationale veilingen stijgt 30 procent

In de eerste zes maanden van dit jaar zijn maar liefst 30 procent meer klassieke auto’s verhandeld op veilingen dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt de Britse website ClassicCarPrice.com. Van januari tot en met juni 2014 zijn er wereldwijd 3.500 oldtimers in veilingen [Lees verder…]

0 commentaren

Schuurvondsten: