Nieuws over oude auto's

Veilinghuizen worstelen met verkoop van klassieke auto’s

Delahaye 122 Brookland Special - Foto Fischer Classic Car AuktionTerwijl we overal zien hoe de prijzen voor klassieke Porsches en Ferrari’s de pan uitrijzen, blijkt dat niet alle klassieke auto’s wegvliegen. Deze week stuitten we op twee voorbeelden van veilinghuizen die hun klassiekers niet verkocht kregen.

In de Gazet van Antwerpen vinden we het verhaal van een Minerva ZG16 uit 1925 die bij veilinghuis Campo & Campo niet werd verkocht. De auto was onderdeel van de kunstveiling die dit veilinghuis in Berchem organiseerde op 31 mei. Volgens veilingmeester Guy Campo zou de Minerva € 55.000 tot € 65.000 waard moeten zijn. Campo vertelt aan de GvA dat de Minerva in perfecte staat verkeert.

Australië
Minerva veilinghuis Campo - Foto Gazet van Antwerpen Wim HendrixHet chassis komt uit de Antwerpse Minerva-fabriek en is voorzien van een viercilinder Knight schuivenmotor. De carrosserie is gebouwd in Australië door Kellow Falkiner. De auto is in 1990 vanuit Australië naar België gebracht. Het is een bijzondere auto met een unieke historie, maar niettemin is de minimum prijs niet gehaald. Sterker nog, er is tijdens de veiling niet één bod op de auto gedaan. Veilingmeester Campo houdt de auto nog drie weken bij zich, in de hoop dat zich alsnog een liefhebber meldt.

Brookland Special
Een paar dagen eerder, op zaterdag 28 mei, vond in Luzern een oldtimerveiling plaats van het veilinghuis Galerie Fischer Auktionen. Er werden 23 klassiekers aangeboden, van een Volkswagen 1303 cabriolet uit 1979 tot de Delahaye 122 Brookland Special uit 1933 die je bovenaan deze pagina ziet. Hier zijn echter maar zes auto’s verkocht. Op een Alfa Romeo C 1750 GS Spider Zagato van 1930 werd 1,2 miljoen frank geboden, terwijl de waarde werd geschat op 1,6 miljoen.

Cabrio-conversie
Ferrari 365 GTC_4 Spider Conversion 1971 1 - Foto Fischer Classic Car AuktionOok een Mercedes 300S roadster uit 1953 en een Austin Healey 100 Six van 1958 bleven onverkocht. Bijzonder was de Ferrari 365 GTC/4. Deze auto was in 1971 in het Zwitserse Lausanne afgeleverd als coupé. Drie eigenaren later, in 1992, werd hij omgebouwd tot coupé. In die vorm heeft deze Ferrari zelfs in 1993 op de Earls Court Motors Show gestaan. Volgens het veilinghuis ligt de waarde rond de € 300.000, maar het lukte de veilingmeester niet om hem te verkopen.

Martina Hingis
Porsche 911 Carrera (996) - Foto Fischer Classic Car AuktionBij de auto’s die wel werden verkocht, was een Porsche 911 Carrera uit 1997 die ooit van tennisster Martina Hingis was geweest. Ze had de auto gewonnen tijdens een toernooi in Filderstadt. Deze auto bracht 29.900 frank op, inclusief opgeld. Ook een Jaguar XK120 OTS van 1952 werd verkocht (103.500 frank) net als een Maserati Mistral 1966 (96.600 frank). De catalogus van deze veiling vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws uit de Modelauto Krant:

  • De Modelauto Krant stopt ermee

    Het is afgelopen. Vandaag stopt de Modelauto Krant ermee, dit is het laatste bericht. Maar je bent nog niet van ons af, want […]

  • Gewoon blijven Opelen

    Ik ben dan wel niet zo irenisch (vredestichtend/bemiddelend) als Angela, maar ik rij wel Duits. Het respect kan dan wel bij […]

  • Neurenbergs nieuws van Siku

    Het Neurenbergse nieuws barst nu goed los, ook bij Siku is  een hoop nieuwe modellen dat in het vooruitzicht wordt […]

Abonneer nu gratis

op onze wekelijkse e-mail nieuwsbrief.

Rubrieken

Oude berichten:

BMW met bijzondere geschiedenis te koop

In Oostenrijk wordt een BMW 328 aangeboden met een uitvoerige geschiedenis. De auto is begonnen bij het Duitse nationale raceteam en is uiteindelijk meer dan 40 jaar bij dezelfde eigenaar geweest. Een BMW 328 is eigenlijk altijd een bijzondere auto. De open tweezitter kwam uit [Lees verder…]

0 commentaren

Schuurvondsten: