Nieuws over oude auto's

‘Veiling antieke tractoren was een groot succes’

De veiling van driehonderd antieke tractoren in Benschop heeft alle verwachtingen overtroffen. Dat meldt veilinghuis Troostwijk in een persbericht. Hoeveel de veiling in totaal heeft opgebracht, dat wil Troostwijk nu weer niet zeggen.

Op de twee kijkdagen kwamen meer dan tweeduizend bezoekers af. Op de veiling, die helemaal online liep, zijn maar liefst 14.000 biedingen gedaan. Een aantal topstukken ging weg voor 500 procent méér dan de verwachte opbrengst.
Het klapstuk van de collectie was niet een van de Lanz Buldogs, ook niet de Argentijnse Pampa-tractor, maar een enorme Hanomag tractor uit 1962. Die bracht 34.000 euro op. Van de totale collectie is ruim 95 procent verkocht en 39 procent is naar kopers in het buitenland gegaan.

Stef Hooijman, landbouwspecialist bij Troostwijk Veilingen: “Helaas is het niet mogelijk om de totale hameromzet bekend te maken. Maar deze veiling heeft onze stoutste verwachtingen overtroffen. De Hanomags, Lanz Buldoggen en Landini’s hebben het uitstekend gedaan. Op sommige kavels is meer dan honderd keer geboden. Zo is op de Landini L55 106 maal geboden en is deze uiteindelijk voor 23.000 euro verkocht aan een Belgische koper.”

De veiling is begin deze week geëindigd. Vandaag en morgen worden de tractoren weggehaald van het expositieterrein, Boveneind Zuidzijde 59 in Benschop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *