Nieuws over oude auto's

Van der Zeeuw aangesteld als agent voor H&H

Martin van der Zeeuw - Foto H and H AuctioneersHet Britse veilinghuis H and H Auctioneers heeft de Nederlander Martin van der Zeeuw aangesteld als vertegenwoordiger in de Benelux. Hij begint meteen met het aanbrengen van een 1949 Cadillac die tot de inner circle van de familie Kennedy heeft behoord.

Martin van der Zeeuw is als autojournalist gespecialiseerd in klassieke auto’s en heeft onder meer voor het blad Carros geschreven. Ook is hij de schrijver van de catalogus van het Louwman Museum in Den Haag. Hij staat bekend om zijn grote kennis van klassieke auto’s en was ook verschillende keren jurylid tijdens het Concours d’Élégance Paleis Het Loo in Apeldoorn.
De in 1958 geboren Van der Zeeuw heeft volgens het persbericht al diverse klassieke auto’s in Nederland opgespoord, die binnenkort bij H&H worden geveild.

Aartsbisschop
De meest recente klassieker die Van der Zeeuw voor H&H heeft gevonden is de Cadillac 75 Fleetwood Sedan uit 1949, die ooit het eigendom was van de aartsbisschop van Boston, Richard Cushing. Deze onderhield destijds nauwe banden met de katholieke familie Kennedy en in de periode dat de aartsbisschop deze Cadillac in bezit had, zegende hij ook het huwelijk in van John F. Kennedy met zijn Jackie. Ook de doop van de kinderen van John en Jackie werd gedaan door de aartsbisschop, en hij leidde ook de uitvaart van John F. Kennedy in 1963. Volgens onderzoek zou de aartsbisschop bij al deze gebeurtenissen zijn gereden in deze zwarte Cadillac.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=P6YAfHfFaf4″ width=”640″ height=”480″ rel=”no”]

De auto is in 1968 door de aartsbisschop verkocht aan een liefhebber in Indiana. Via Finland is de auto in 2004 bij een verzamelaar in Nederland terecht gekomen. Volgend weekend wordt de Cadillac door H&H geveild op Chateau Impney in Droitwich Spa, Worcestershire.

Uitbreiding
Overigens blijft het niet bij Van der Zeeuw, H&H heeft in Hongarije de Zweed Johan Lundberg aangesteld als vertegenwoordiger voor Europa. H&H vermeldt in zijn persberichten dat de beide vertegenwoordigers zijn aangesteld als onderdeel van de plannen van het veilinghuis om uit te breiden op het vasteland van Europa. Wat die uitbreiding in gaat houden, of er wellicht veilingen van H&H in de Benelux gaan plaatsvinden, daarop kon Martin van der Zeeuw ons nog geen antwoord geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *