Nieuws over oude auto's

Unieke schuurvondst van 60 auto’s in Frankrijk

In het westen van Frankrijk zijn zestig van de meest exclusieve klassieke auto’s gevonden in een stel oude schuren. De oldtimers zijn verwaarloosd maar nog in betrekkelijk goede staat. Veilinghuis Artcurial brengt ze tijdens de beurs Retromobil in Parijs onder de hamer. Bekijk ook de foto’s en video onderaan dit bericht.

In geïmproviseerde schuren van golfplaat en losse planken staan ze al tientallen jaren te wachten. Zestig auto’s van de meest tot de verbeelding sprekende merken: Delage, Delahaye, Talbot Lago, Bugatti, Ferrari, Panhard-Levassor. En dan zijn het ook nog eens bijzondere uitvoeringen, van carrossiers als Millon-Guiet, Chapron, Saoutchik. Er zijn meerdere Talbot Lago T26’s bij, waaronder een uiterst zeldzame Grand Sport Aérodynamique en een extravagante cabriolet die ooit van de Egyptische koning Farouk was.
Er zijn ook drie Maserati’s A6G Gran Sport bij, met carrosserie van Frua. Onder stapels oude kranten werd een Ferrari 250 GT SWB California Spider ontdekt, die ooit van acteur Alain Delon is geweest.

Rétromobile
In totaal gaat het om zestig auto’s van de meest exclusieve merken. De collectie is gevonden door het Franse veilinghuis Artcurial. “Sinds de ontdekking van de Schlumpf-collectie is een dergelijke verzameling niet meer gevonden”, aldus directeur Matthieu Lamoure van Artcurial. Het veilinghuis wil de auto’s exposeren tijdens de oldtimerbeurs Rétromobile in Parijs. Op vrijdag 6 februari gaan de auto’s onder de hamer.

Museum
Transportondernemer Roger Baillon was een enthousiast verzamelaar van klassieke auto’s. Hij heeft ook zelf eens een auto gebouwd, een roadster die in de jaren ’50 op de Parijse Autosalon te zien was. In diezelfde periode verzamelde hij ook een groot aantal exclusieve en bijzondere auto’s, veelal vooroorlogs. Hij was van plan om hier een museum voor in te richten. Maar in de jaren ’70 ging het mis met zijn transportbedrijf. Hij moest vijftig van zijn klassiekers verkopen, de rest bleef staan in opslagruimtes van golfplaat.

Foto’s en video: Artcurial

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws uit de Modelauto Krant:

  • De Modelauto Krant stopt ermee

    Het is afgelopen. Vandaag stopt de Modelauto Krant ermee, dit is het laatste bericht. Maar je bent nog niet van ons af, want […]

  • Gewoon blijven Opelen

    Ik ben dan wel niet zo irenisch (vredestichtend/bemiddelend) als Angela, maar ik rij wel Duits. Het respect kan dan wel bij […]

  • Neurenbergs nieuws van Siku

    Het Neurenbergse nieuws barst nu goed los, ook bij Siku is  een hoop nieuwe modellen dat in het vooruitzicht wordt […]

Abonneer nu gratis

op onze wekelijkse e-mail nieuwsbrief.

Rubrieken

Oude berichten:

Dit jaar 800.000 klassiekers erbij in Duitsland

De Duitse markt voor oldtimers en youngtimers groeit snel. Op dit moment zijn er meer dan 7 miljoen auto’s van 15 jaar of ouder in Duitsland, goed voor een totale markt van 15 miljard euro. Dat blijkt uit een onderzoek van het Duitse BBE Automotive. [Lees verder…]

0 commentaren

Schuurvondsten: