Nieuws over oude auto's

Twee Vauxhalls stonden tachtig jaar in opslag

Vauxhall Cresta 05 - Foto BrightwellsOnafhankelijk van elkaar zijn in Engeland een Vauxhall Victor en een Cresta opgedoken die bij elkaar wel tachtig jaar in opslag hebben gestaan.

De Vauxhall Victor uit 1959 kwam te voorschijn uit een schuur in Herefordshire, waar hij zeker dertig jaar heeft doorgebracht. En in Badsey, Worcestershire stond een Vauxhall Cresta uit 1956 niet minder dan 48 jaar lang in een schuur te wachten op betere tijden. De twee Vauxhalls worden morgen geveild door het Britse veilinghuis Brightwells.

Veel chroom
In het midden van de jaren ’50 waren de Vauxhalls, als echt product van General Motors, een soort kleine Amerikaantjes, met veel chroom en typisch Amerikaanse bollingen. Het topmodel van Vauxhall was de Cresta. Dit model is de E-type van 1956, voorzien van een 2.262 cc zescilinder motor. De Cresta was de luxe variant, een kalere uitvoering van deze auto werd onder de naam Velox op de markt gebracht.

De Cresta is voorzien van veel chroom, two-tone lak en luxe gadgets als een spiegeltje in de zonneklep van de bijrijder, een elektrische klokje, een aansteker in het dashboard en verlichting in de kofferbak.

Onderhoudsboekje
Deze Vauxhall Cresta is in maart 1956 nieuw aangeschaft door Charles New uit het Britse Evesham. Na zijn dood in 1967 is de auto gestald in een van de schuren van het familiebedrijf C.H. New & Son in Badsey. De Cresta heeft niet meer dan 41.700 mijl gereden en er is zelfs een onderhoudsboekje bij van Mobil Oil, waaruit blijkt dat de auto tot 10.954 mijl in 1958 zeven onderhoudsbeurten heeft gehad.

Aan de buitenkant heeft de Cresta een hoop stof verzameld, maar het interieur is nog fris en strak. De auto is volgens het veilinghuis in goede staat en zou met een voorzichtige restauratie weer helemaal in de originele staat teruggebracht kunnen worden.

Staartvinnen
De Cresta heeft nog de styling van de vroege jaren ’50, met veel bolle vormen. Aan het einde van de jaren ’50 werden die vervangen door scherpere lijnen, staartvinnen en panoramische voorruiten. En die vind je allemaal op die andere Vauxhall die in een schuur is gevonden.

Deze Vauxhall Victor Super Series II is van bouwjaar 1959 en is zo te zien helemaal in originele toestand. Hij heeft tientallen jaren in een schuur in Herefordshire gestaan. De auto ziet er rommelig uit, maar dat komt vooral door stof en vliegroest. De mijlenteller staat op 91.879 en de onderzijde is nog solide, zegt het veilinghuis.
De twee Vauxhalls zijn onderdeel van de veiling van Brightwells Classic Vehicles in Leominster, Herefordshire. De veiling wordt gehouden op woensdag 15 juli 2015 om 12 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws uit de Modelauto Krant:

  • De Modelauto Krant stopt ermee

    Het is afgelopen. Vandaag stopt de Modelauto Krant ermee, dit is het laatste bericht. Maar je bent nog niet van ons af, want […]

  • Gewoon blijven Opelen

    Ik ben dan wel niet zo irenisch (vredestichtend/bemiddelend) als Angela, maar ik rij wel Duits. Het respect kan dan wel bij […]

  • Neurenbergs nieuws van Siku

    Het Neurenbergse nieuws barst nu goed los, ook bij Siku is  een hoop nieuwe modellen dat in het vooruitzicht wordt […]

Abonneer nu gratis

op onze wekelijkse e-mail nieuwsbrief.

Rubrieken

Oude berichten:

Coys drie keer zo groot op InterClassics

Op InterClassics & TopMobiel was dit jaar voor het eerst een paviljoen van veilinghuis Coys Europe. Blijkbaar is dat goed bevallen, want in plaats van de duizend vierkante meter die Coys dit jaar bezette, neemt het veilinghuis in januari 2015 drieduizend meter voor zijn rekening. [Lees verder…]

0 commentaren

Schuurvondsten: