Nieuws over oude auto's

Schuurvondst: Prototype Cadillac duikt op in Texas

In een schuur in Texas zijn onlangs vijf auto’s gevonden die al 40 jaar waren opgeslagen. Meest opvallend is een prototype van een Cadillac V12 cabriolet.

De auto’s zijn eigendom van een liefhebber die al eind jaren ’60 klassieke auto’s verzamelde. Toen hij verhuisde van Wisconsin naar Texas, in de jaren ’70, zette hij zijn verzameling in een schuur met het vaste voornemen om de auto’s allemaal te restaureren.
Dat kwam er niet van, en nu zijn ze allemaal naar buiten gereden. Veilinghuis Motostalgia brengt de auto’s op 12 juni onder de hamer.

Jack
Wie de eigenaar is van de auto’s, wil het veilinghuis niet bekend maken. De man heeft geen zin in publiciteit en is daarom alleen bekend met zijn voornaam: Jack.
Eind jaren ’60 kocht Jack een aantal Cadillacs die toen een goede dertig jaar oud waren. In de eerste jaren reed hij er ook mee en er zijn diverse foto’s waarop hij te zien is met zijn Cadillacs op clubmeetings.
Maar later verdwenen de auto’s allemaal in de schuur, in afwachting van betere tijden.

Serienummer 01
Die tijden zijn niet gekomen en dat is waarschijnlijk maar goed ook. Want afgezien van stof en wat oppervlakkige roest, zijn de Cadillacs in opmerkelijk goede toestand. Dat is vooral belangrijk voor de oudste van de drie.
Deze Cadillac V12 Convertible Victoria is een prototype en draagt het serienummer 01. Begin jaren ’30 was Cadillac druk bezig met zijn nieuwe multicilindermotoren, maar in het door crisis getroffen land was weinig vraag naar V16’s en V12’s. Om de schaarse kopers toch te interesseren moesten steeds weer nieuwe ontwerpen worden gebruikt.
Zo werd in 1931 deze V12 gebouwd op basis van een Town Coupe carrosserie en op een 370-B chassis. Hij is vervolgens gebruikt voor marketingacties en technisch onderzoek. Daarna is de auto een paar jaar gebruikt door een directielid van Cadillac en toen is hij verkocht.

Elektrisch
Ook de andere auto’s hebben zo lang in die bewuste schuur gestaan. Daarbij gaat het om nog twee Cadillacs, een 1933 Cadillac Model 370C Town Coupe V-12 en een 1938 Cadillac V-16 Series 90 Fleetwood Limousine die ooit eigendom was van de familie Wrigley. Precies ja, van de kauwgom.
Daarnaast had Jack in zijn schuur ook nog een REO Model G uit 1908 en een Millburn Electric uit 1923. En dan is er ook nog een Kozy Coach Travel Trailer uit 1937 bij.

De verzameling is gevonden door veilinghuis Motostalgia in Austin, Texas. Antonio Brunet van Motostalgia vertelt in dit filmpje het verhaal van deze bijzondere schuurvondst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws uit de Modelauto Krant:

  • De Modelauto Krant stopt ermee

    Het is afgelopen. Vandaag stopt de Modelauto Krant ermee, dit is het laatste bericht. Maar je bent nog niet van ons af, want […]

  • Gewoon blijven Opelen

    Ik ben dan wel niet zo irenisch (vredestichtend/bemiddelend) als Angela, maar ik rij wel Duits. Het respect kan dan wel bij […]

  • Neurenbergs nieuws van Siku

    Het Neurenbergse nieuws barst nu goed los, ook bij Siku is  een hoop nieuwe modellen dat in het vooruitzicht wordt […]

Abonneer nu gratis

op onze wekelijkse e-mail nieuwsbrief.

Rubrieken

Oude berichten:

De Top 10 van duurste klassieke auto’s in 2014: wanneer barst de zeepbel?

Op diverse nieuwsmedia circuleren de afgelopen maanden Top 10-lijstjes van de hoogste prijzen voor klassieke auto’s die dit jaar op veilingen zijn gerealiseerd. De meest recente hebben we gekopieerd, want het is interessant leesvoer voor wie de ontwikkelingen in de wereld van klassieke auto’s op [Lees verder…]

4 comments

Schuurvondsten: