Nieuws over oude auto's

Oppassen met oldtimers op aanhangers

Rolls-Royce crash 05 - Foto Trevor PorterWie zijn oldtimer op een aanhanger vervoert moet bliksems goed uitkijken. Dat blijkt uit twee ongevallen die deze maand in Duitsland en Engeland hebben plaatsgevonden.

BMW 600 aanhanger 02 - Foto Merkur fibIn Duitsland raakte op donderdag 11 juni een combinatie aan het slingeren op de A8 richting Salzburg. Een Suzuki Jimny trok een aanhanger met daarop een BMW 600. Door onbekende oorzaak raakte de aanhanger aan het slingeren. Het lukte de bestuurder niet om zijn combinatie onder controle te krijgen en de aanhanger ging met BMW en al op zijn zijkant. De twee inzittenden van de Suzuki konden zelf uit hun auto komen en zijn voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Rolls-Royce crash 03 - Foto Trevor PorterEen paar dagen later, op zonder 14 juni, gebeurde een bijna identiek ongeval in het Verenigd Koninkrijk op de A350. Daar was het een Rolls-Royce Silver Shadow die op een aanhanger werd getrokken door een Toyota Rav4. De eigenaar had de Rolls net gekocht en had hem een paar uur eerder opgehaald. Hij wilde met de auto naar Spanje toe, maar kwam niet verder dan Trowbridge. Daar begon de aanhanger te slingeren en ging met Rolls-Royce en al over de kop. De Toyota bleef gelukkig overeind. De eigenaar denkt er over om een andere carrosserie te kopen en de auto daarmee opnieuw op te bouwen.

 

[su_carousel source=”media: 3358,3357,3356,3355,3353,3352,3351″ limit=”9″ link=”lightbox” width=”540″ height=”680″ title=”no” autoplay=”0″ speed=”1200″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *