Nieuws over oude auto's

Oplichter ‘vergat’ verkochte oldtimers te leveren

Politie zwaailicht - Foto OldtimerblogDe verkoop van vier klassieke auto’s is de Duitse handelaar Kevin H. duur komen te staan. Hij vergat namelijk om na de betaling de auto’s ook te leveren.

Voor de rechtbank in Dresden vertelde de 33-jarige oldtimerspecialist wat er mis ging. “Ik had echt gehoopt dat ik aan de auto’s kon komen, maar het lukte niet.” H. verkocht een Riley Niine IMP, een Jaguar SS100, een BMW 328 en een Porsche 356 aan een bedrijf in Singapore dat filmequipment levert. Alles bij elkaar heeft hij hiervoor € 340.000 ontvangen. Dat geld gebruikte hij om zijn schulden te betalen.

Evenementen
De 33-jarige huisvader had schulden bij de Belastingdienst en zijn ziektekostenverzekering, maar ook bij het bedrijfsverzamelcomplex Zeitensctrömung in Dresden. Hier had hij ruimte gehuurd om zijn handel te drijven. “Maar de verkoop viel tegen en zo liep de huurschuld op”, zei hij tegen de rechter.
H. heeft volgens berichten in de media in het verleden evenementen rond oldtimers georganiseerd en verkocht in het verleden ook onderdelen voor oldtimers. Nu echter is hij door de rechter tot twee jaar gevangenisstraf veroordeeld. Echter, hij krijgt de kans om zijn schulden weg te werken en de gevangenisstraf is voorwaardelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *