Nieuws over oude auto's

Opa’s oude Bentley na dertig jaar uit de schuur

De oude auto van opa zou misschien wel wat waard zijn, dacht de eigenaar van deze Bentley. Na dertig jaar werd deze auto uit de schuur gehaald.

Een familie in Engeland heeft besloten om nu maar eens de auto van opa te verkopen. De Bentley 4 1/2 liter saloon met carrosserie van H.J. Mulliner is uit 1929. Hij is gekocht in 1935 door de grootvader van de huidige eigenaar.
De Bentley werd tot in de jaren ’80 gebruikt voor uitjes met de familie en heeft in die tijd zelfs een caravan getrokken. Dat moet een mooi gezicht zijn geweest op de campings in die jaren.
In 1985 besloot de familie om de auto op stal te zetten in een schuur in Surrey. Daar is hij zes weken geleden gevonden. De huidige eigenaar van de auto dacht dat de auto misschien wel 30.000 pond waard zou kunnen zijn. Maar veilinghuis Bonhams schat de waarde op bijna het tienvoudige en denkt dat de auto tussen 150.000 en 250.000 pond kan opbrengen, wellicht zelfs 300.000. “Voor verzamelaars is dit de Heilige Graal”, zegt Rob Hubbard van Bonhams. “Alle nummers zijn aanwezig en correct, op de motor, stuurhuis, versnellingsbak, chassis, motor en achteras.”
Hubbard is verbijsterd over de vondst. “De auto is in feite in behoorlijk goede staat en er hoeft niet veel aan vervangen te worden.”
Een vondst als deze is echt zeldzaam, zegt Hubbard. “Het komt niet vaak voor dat je een schuurdeur opendoet en dan zoiets vindt. Je verwacht een auto die van ellende in elkaar zakt, maar deze auto kan met betrekkelijk weinig moeite weer in rijdbare staat gemaakt worden.”

De Bentley wordt door Bonhams geveild op 5 september in het Beaulieu Museum.

Bron: Telegraph

Een Reactie op “Opa’s oude Bentley na dertig jaar uit de schuur

Avatar image
Martin on 04/06/2015 21:51

Prachtig zo. Rijklaar maken en verder niets meer aan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws uit de Modelauto Krant:

  • De Modelauto Krant stopt ermee

    Het is afgelopen. Vandaag stopt de Modelauto Krant ermee, dit is het laatste bericht. Maar je bent nog niet van ons af, want […]

  • Gewoon blijven Opelen

    Ik ben dan wel niet zo irenisch (vredestichtend/bemiddelend) als Angela, maar ik rij wel Duits. Het respect kan dan wel bij […]

  • Neurenbergs nieuws van Siku

    Het Neurenbergse nieuws barst nu goed los, ook bij Siku is  een hoop nieuwe modellen dat in het vooruitzicht wordt […]

Abonneer nu gratis

op onze wekelijkse e-mail nieuwsbrief.

Rubrieken

Oude berichten:

16,3 miljoen euro voor in schuur gevonden Ferrari

Eerder vandaag vond de veiling plaats van de 60 klassieke auto’s die eind vorig jaar werden gevonden in een stel oude schuren in het westen van Frankrijk. De veiling werd gehouden tijdens de oldtimershow Rétromobile in Parijs, veilinghuis Artcurial brengt de 60 auto’s onder de [Lees verder…]

0 commentaren

Schuurvondsten: