Nieuws over oude auto's

Notaris beëdigt de eerste 20 RETM taxateurs

Stichting RETM beedigingDe stichting RETM begint vorm te krijgen. Deze maand zijn de eerste twintig taxateurs volgens de normen van RETM door de notaris beëdigd.

In de zomer van 2014 is de Stichting Register Experts & Taxateurs motorvoertuigen opgericht. Doelstelling is om de deskundigheid van taxateurs in de mobiliteitssector op een hoger plan te brengen. Om die reden verzorgt de stichting trainingen voor de aangesloten taxateurs. Het lidmaatschap is niet vrijblijvend, de taxateurs zijn verplicht om trainingen te volgen en worden ook beëdigd.

Einde aan de chaos
In 2001 kwam er een einde aan de beëdiging van taxateurs door de rechtbank, omdat er geen controle op de uitvoering van de belofte was.
Daarmee is nogal een chaotische situatie ontstaan. Terwijl de beëdiging al 15 jaar niet meer bestaan, wordt in de markt nog steeds gesproken over Beëdigd Taxateurs.

Elke drie jaar
De stichting RETM wil nu orde in de chaos scheppen door met een notariële beëdiging te komen. Daarmee leggen de aangesloten taxateurs contractueel vast dat ze hun vak en hun verantwoordelijkheden serieus nemen. Op 11 en 18 maart zijn de eerste 20 RETM-taxateurs beëdigd. Na de beëdiging houdt de stichting toezicht op het gedrag van de taxateurs, en ze moeten hun beëdiging elke drie jaar herhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws uit de Modelauto Krant:

  • De Modelauto Krant stopt ermee

    Het is afgelopen. Vandaag stopt de Modelauto Krant ermee, dit is het laatste bericht. Maar je bent nog niet van ons af, want […]

  • Gewoon blijven Opelen

    Ik ben dan wel niet zo irenisch (vredestichtend/bemiddelend) als Angela, maar ik rij wel Duits. Het respect kan dan wel bij […]

  • Neurenbergs nieuws van Siku

    Het Neurenbergse nieuws barst nu goed los, ook bij Siku is  een hoop nieuwe modellen dat in het vooruitzicht wordt […]

Abonneer nu gratis

op onze wekelijkse e-mail nieuwsbrief.

Rubrieken

Oude berichten:

Notaris beëdigt de eerste 20 RETM taxateurs

De stichting RETM begint vorm te krijgen. Deze maand zijn de eerste twintig taxateurs volgens de normen van RETM door de notaris beëdigd. In de zomer van 2014 is de Stichting Register Experts & Taxateurs motorvoertuigen opgericht. Doelstelling is om de deskundigheid van taxateurs in [Lees verder…]

0 commentaren

Schuurvondsten: