Nieuws over oude auto's

Nieuwe onderscheiding voor de beste van de beste klassiekers

talbotlago-SimoncarsDe Peninsula Hotel Best of the Best Award moet de Michelin-ster voor klassieke auto’s worden. Het wordt een jaarlijkse prijs voor de superklasse in de klassiekerwereld, gesponsord door de gelijknamige hotelketen.

Op alle prestigieuze klassiekershows en concours d’élégances worden elk jaar talloze auto’s als Best of Show beoordeeld. Ieder evenement levert een winnaar op. Maar als je al die winnaars op een rijtje zet, dan komt er natuurlijk opnieuw een winnaar uit: de beste van de beste.

Chris Bangle
Dat is het idee achter de Peninsula Hotel Best of the Best Award, meldt het Amerikaanse zakenblad Forbes. De winnaars van de grote klassiekershows van 2015 worden voor deze onderscheiding nog eens opnieuw beoordeeld. Dat gebeurt door een jury van 23 gerenommeerde lieden uit de autosector, waaronder ontwerpers Chris Bangle van BMW en Ian Callum van Jaguar. Wie de andere juryleden zijn, is nog niet bekend. Ook is niet bekend van welke evenementen de winnaars kunnen meedingen naar deze onderscheiding.

The Quail
Op 16 augustus vindt een besloten evenement plaats waar de winnaar van de eerste Peninsula Hotel Best of the Best Award bekend wordt gemaakt. Daarna wordt tijdens de klassiekershow The Quail in Florida de prijs uitgereikt. Volgens Forbes is het de bedoeling dat de Peninsula Award jaarlijks wordt uitgereikt.

Peninsula is een keten van luxueuze vijfsterren-hotels in onder meer Hong Kong, Bejing, Parijs, Manila en Chicago.

Foto: SimonCars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *