Nieuws over oude auto's

Nieuwe klassiekerbeurs in teken van Citroën DS en barnfinds

WTC Expo LeeuwardenNa enig uitstel gebeurt het volgend weekend dan toch, dan wordt in Leeuwarden voor het eerst de beurs ClassicsNL gehouden.

Aanvankelijk was het plan om de beurs begin september te laten plaatsvinden, maar de organisatie besloot tot uitstel. In elk geval zijn er in oktober weinig concurrerende evenementen.

Verkoopbeurs
De beurs neemt twee hallen van WTC Expo in beslag en er zijn meer dan 250 auto’s te zien, zowel oldtimers als youngtimers. Het merendeel daarvan is in zeer goede conditie én te koop, meldt de orgaanisatie. ClassicsNL wil zich dan ook nadrukkelijk positioneren als een verkoopbeurs.

Er is ook ruimte vrijgemaakt voor verschillende oldtimerclubs en natuurlijk is er aanbod van onderdelen, toebehoren en restauratiebedrijven.

Drie neuzen
Smaakmakers van de beurs zijn de thema-eilanden. Het grootste draait helemaal om het zestigjarig jubileum van de Citroënn DS. Op dit plein worden zes DS-en geshowd, met de eerste, de tweede en de derde neus.

Op de andere themapleinen vind je onder meer Franse klassiekers uit de jaren ’50 en Amerikanen uit de jaren ’20. Daarnaast is er nog een groot themaplein waar zeldzame barnfinds worden getoond.

ClassicsNL wordt gehouden op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 oktober in WTC Expo, Heliconweg 52 in Leeuwarden. Als je kaarten via de website bestelt kosten ze € 9,50 per stuk, aan de kassa zijn ze € 12,50. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang en parkeren kost € 4,00 per dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws uit de Modelauto Krant:

  • De Modelauto Krant stopt ermee

    Het is afgelopen. Vandaag stopt de Modelauto Krant ermee, dit is het laatste bericht. Maar je bent nog niet van ons af, want […]

  • Gewoon blijven Opelen

    Ik ben dan wel niet zo irenisch (vredestichtend/bemiddelend) als Angela, maar ik rij wel Duits. Het respect kan dan wel bij […]

  • Neurenbergs nieuws van Siku

    Het Neurenbergse nieuws barst nu goed los, ook bij Siku is  een hoop nieuwe modellen dat in het vooruitzicht wordt […]

Abonneer nu gratis

op onze wekelijkse e-mail nieuwsbrief.

Rubrieken

Oude berichten:

Unieke modelauto’s bij Bonhams in New York

Bonhams is in autokringen vooral bekend als het veilinghuis dat de duurste auto ooit heeft geveild. Maar ze halen bij Bonhams hun neus ook niet op voor het kleine spul. Op 4 december veilt Bonhams in New York een grote collectie automobilia. Daaronder ook een [Lees verder…]

0 commentaren

Schuurvondsten: