Nieuws over oude auto's

Nieuw veilinghuis van start in Hong Kong

RL Neo ClassicsDe wereld is weer een veilinghuis rijker. In Hong Kong is RL Neo Classics opgericht. Bij de eerste veiling van klassieke auto’s op 11 juni werden 7 van de 26 voertuigen verkocht.

Het nieuwe veilinghuis is een initiatief van Dr. Richard Lee, een schatrijke zakenman die onder meer eigenaar is geweest van Auto Italia, de importeur van Ferrari en Maserati in China. In 2015 kwam zijn naam in de publiciteit omdat hij met een consortium zou proberen om voetbalclub AC Milan over te nemen.
Met zijn veilinghuis wil Richard Lee niet alleen een platform bieden voor het verhandelen van klassieke voertuigen, maar ook alle service er omheen aanbieden.

Het is voor zover bekend het eerste veilinghuis voor klassieke auto’s dat in Hong Kong gevestigd is. De Chinese markt voor klassieke auto’s is groeiende. Omdat er nog een verbod is om oude auto’s te importeren in China, zit de markt praktisch op slot. Vanuit de oldtimerwereld wordt wel geprobeerd om de Chinese overheid op andere gedachten te brengen. Wanneer dat zou lukken, is de verwachting dat China een grote markt voor klassieke auto’s wordt.

In het licht van deze ontwikkeling is het bijzonder dat Hong Kong nu een eigen klassiekerveiling heeft. De stadstaat Hong Kong was tot 1997 een Britse kroonkolonie en is sinds dat jaar een aparte administratieve eenheid binnen de Volksrepubliek China.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws uit de Modelauto Krant:

  • De Modelauto Krant stopt ermee

    Het is afgelopen. Vandaag stopt de Modelauto Krant ermee, dit is het laatste bericht. Maar je bent nog niet van ons af, want […]

  • Gewoon blijven Opelen

    Ik ben dan wel niet zo irenisch (vredestichtend/bemiddelend) als Angela, maar ik rij wel Duits. Het respect kan dan wel bij […]

  • Neurenbergs nieuws van Siku

    Het Neurenbergse nieuws barst nu goed los, ook bij Siku is  een hoop nieuwe modellen dat in het vooruitzicht wordt […]

Abonneer nu gratis

op onze wekelijkse e-mail nieuwsbrief.

Rubrieken

Oude berichten:

Een van de oudste VW Transporters ter wereld

Veilinghuis Auctionata brengt op 26 juni een Volkswagen Transporter onder de hamer uit 1952. Dat de eerste Volkswagen Transporters enorm in waarde zijn gestegen, hebben we afgelopen jaar al diverse keren kunnen zien. Hier is weer een nieuw hoogtepunt. Veilinghuis Auctionata brengt op 26 juni [Lees verder…]

0 commentaren

Schuurvondsten: