Nieuws over oude auto's

Neandertaler laat 50 auto’s uit 1950 wegrotten

Toen Michael Fröhlich 50 jaar werd, gaf hij zichzelf als cadeautje 50 klassieke auto’s uit 1950. Die auto’s zette hij vervolgens op het land rond zijn woning in het Duitse Neandertal, om ze daar te laten… wegrotten. “Ik heb nu eenmaal een morbide belangstelling”, zegt hij opgewekt tegen Spiegel Online. Onder de auto’s bevinden zich een Opel Olympia en een Citroën Traction Avant, maar ook een Rolls-Royce Silver Wraith en een Jaguar XK120. Hij heeft die auto’s in 2000 in korte tijd gekocht, sommige waren al helemaal gerestaureerd.

Flessen
Zijn verjaardag vierde hij in 2000 met een feestje waar, zegt hij zelf, wel duizend mensen kwamen. De sporen ervan zijn nog altijd te zien, want de Citroën 2CV uit 1950 diende als vuilnisbak en zit nog altijd vol met de flessen die in 2000 geleegd zijn.

Geblakerd
Michael Frohlich 1 - Foto Spiegel Online Andreas FechnerMichael Fröhlich is nu 64 jaar. Hij heeft in zijn leven leuk geld verdiend, met name in de modewereld maar ook in handel in gebruikte auto’s. Zijn autobedrijf in Düsseldorf heet “Michael Fröhlich, Fantastische Fahrzeuge”. Het is niet de eerste keer dat hij gekke dingen doet met auto’s. In 2008 presteerde Fröhlich het al om met zijn Rolls-Royce Silver Shadow, nadat die door brand ernstig was beschadigd, gewoon te blijven rijden. De zwart geblakerde auto was in die tijd een bekende verschijning in het verkeer in Düsseldorf. Zijn verzameling oud roest is al net zo’n bizarre actie. “Ik wilde de situatie van 1950 bevriezen”, zegt hij tegen Spiegel Online.

Bejaarden
Zijn landgoed met ‘Autoskulpturenpark’, zoals Fröhlich het zelf noemt, is nu voor groepen te bezichtigen. Schoolklassen, groepen bejaarden en fotografen komen er regelmatig kijken. Ook een bezoekje brengen? Klik dan hier.

Bron: Spiegel Online

Foto’s: Andreas Fechner

Een Reactie op “Neandertaler laat 50 auto’s uit 1950 wegrotten

Avatar image
van loon on 14/10/2014 06:21

Wat er niet wordt bijverteld is de toegangsprijs van 20 Euro per fototoestel. Ga er maar heen met een club van 10 leden zoals wij van plan waren. We dachten het ook tijdens de sneeuwperiode te doen, kwestie van het contrast nog wat op te drijven maar het bos is gesloten tijdens de winterperiode. Dus voor diegenen die interesse hebben, en volgens de commentaren in der Spiegel veel negatiefs, goede afspraken maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *