Nieuws over oude auto's

Modelauto & Automobilia Beurs verhuist naar Ford Museum

Modelautos in het Ford Museum-900Vanaf 1 november 2015 vindt de Modelauto & Automobilia Beurs voor West Nederland plaats in het Ford Museum in Hillegom. Dat is overeengekomen tussen de organisatoren van de beurs en het management van het Ford Museum. De eerstvolgende beurs is op zondag 1 november.

De Modelauto & Automobilia Beurs is een ruilbeurs voor verzamelaars van modelauto’s, autofolders, documentatie en verder alles wat met auto’s te maken heeft. Tot nu toe werd de beurs gehouden in Hoofddorp. Na de tweede editie, op zondag 17 mei jongstleden, is de organisatie van de beurs in contact gekomen met het management van het Ford Museum. Dat de beurs nu verhuist naar het Ford Museum biedt voor beide partijen voordelen. “We huisvesten in het Ford Museum al diverse evenementen, daar past deze beurs heel goed bij”, zegt general manager Koen Blok van het Ford Museum.
De eerstvolgende Modelauto & Automobilia Beurs in het Ford Museum wordt gehouden op zondag 1 november 2015.

Autohistorie
De Modelauto & Automobilia Beurs wordt georganiseerd door de Modelauto Krant in samenwerking met Willem Kuiper en Ferry Dierckxsens. “Het Ford Museum is natuurlijk een geweldige omgeving voor onze beurs”, zegt hoofdredacteur Ben van Roode van de Modelauto Krant. “Verzamelaars zijn allemaal autoliefhebbers. Dan is er geen mooiere plek om een beurs te houden dan een automuseum. Hier kun je je spulletjes kopen of ruilen terwijl je omringd bent door autohistorie.”
Bezoekers van de beurs die ook het museum willen bezoeken, krijgen dan ook korting. “De entreeprijs voor de beurs is € 3,00”, zegt Koen Blok. “Beurs bezoekers die het museum in willen, kunnen dat bedrag aftrekken van het entreekaartje voor het museum.”

De organisatoren van de beurs gaan de komende maanden hard aan het werk om het aanbod op de beurs zo breed mogelijk te maken. “We zijn in gesprek met verschillende groepen verzamelaars”, vertelt Ben van Roode. “We willen een beurs waar niet alleen modelauto’s worden aangeboden, maar bijvoorbeeld ook autodocumentatie. Op die manier wordt het een beurs voor alle autoliefhebbers.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *