Nieuws over oude auto's

Minister gaat MMBS aanpakken

Ferrari 275 GTBC MMBSMinister Melanie Schultz van Infrastruur en Milieu gaat de ombouw van personenauto’s naar MMBS-en aanpakken. Dat schrijft zij in een brief aan de Tweede Kamer. De autobranche heeft de minister herhaaldelijk gevraagd om deze maas in de wet te dichten, zegt de RAI Vereniging.

Eerder meldde Oldtimerblog al dat een bedrijf in Leeuwarden aanbiedt om oldtimers om te bouwen naar een maximum snelheid van 45 of zelfs 25 kilometer per uur. Daarmee krijgt zo’n auto de status van Motorvoertuig Met Beperkte Snelheid. Je hoeft dan geen wegenbelasting meer te betalen en in een aantal gevallen mag je in zo’n MMBS zelfs zonder rijbewijs rijden.
Dit jaar zijn er al meer dan 400 auto’s op deze manier omgebouwd. Brancheorganisaties BOVAG en RAI zijn er niet blij mee en hebben dit aan de minister duidelijk gemaakt.

2 reacties op “Minister gaat MMBS aanpakken

Avatar image
Dennis on 06/11/2014 17:43

Ik ben van mening dat het juist goed is om een mmbs voertuig te rijden. Het is veel veiliger dan bijvoorbeeld een brommobiel die geen airbags heeft en van een klein dun frame is gemaakt.

Avatar image
Sietse on 16/12/2014 10:34

Is er eindelijk eens een leuk initiatief voor mensen die wel graag stukjes willen rijden maar niet een groot budget hebben en dan zijn er deze reacties. Zelf heb ik een 45 km auto, een aixam brommobiel en daar ben ik zeer tevreden over. Kan me voorstellen dat ze niet zo blij zijn over dat ombouwen, maar zo heel veel wordt het toch al niet gedaan. Bovendien lijkt het me dat mensen die voor deze optie gaan toch al geen nieuwe personenauto zouden kopen. Die brommobielen lekker laten rijden, ideaal voor ouderen die mobiel willen blijven bijvoorbeeld of voor mensen die willen rijden zonder rijbewijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *