Nieuws over oude auto's

Maffe Volkswagens in Finland, Polen, Duitsland en Bulgarije

Pickup 2Het zijn bepaald geen originele oldtimers, deze Volkswagens. Maar ze zijn wel heel bijzonder. En ze komen allemaal uit een andere hoek van Europa.

In het verleden heeft al menigeen zich vergrepen aan een luchtgekoelde Volkswagen. Zo zijn in de jaren ’60 de buggy’s ontstaan. Het voordeel van zo’n oude VW is immers dat er een chassis onder zit. En daar kun je van alles mee.
Een ander voordeel van oude Kevers is dat er zo ontzettend veel van rondrijden. Je kunt er dus makkelijk een verzagen zonder dat je het gevoel hebt dat je iets unieks vernietigt.

Afgezaagd
Het knutselen aan Volkswagens gebeurt ook nu nog. We vonden er een paar voorbeelden van in Europa.
Om te beginnen deze gele Volkswagen Garbus Cabrio.

Die wordt te koop aangeboden in Polen. De afgezaagde achterkant kennen we van Baja Bugs. Maar de manier waarop de achterspatborden zijn vervangen, is wel heel uniek. ‘Garbus’ is de Poolse naam voor de Kever, het woord betekent zoveel als ‘gebochelde’. Je vindt dit bijzondere exemplaar op de Poolse website Otomoto.

Dirty Harry
Deze Volkswagen Transporter heeft de naam Dirty Harry gekregen. Typisch gevalletje Ratlook, dachten we zo.

De bouw van dit voertuig heeft enkele jaren gekost en is afgerond in 2014. De auto is gebouwd op basis van een T2 bus, maar er zijn onderdelen gebruikt van zowel T1 als T2 en T2 Barndoor busjes. Hij wordt aangeboden door een autobedrijf in het Duitse Anzing, vraagprijs is € 49.900.

Januskop
Cabrio’s op basis van Kevers zijn niets nieuws. Roadsters worden al zeldzamer. Dit is zelfs een speedster.

Het is een tweezitter en de afgedekte achterbank heeft iets weg van de Hebmuller-cabrio’s van de vroege jaren ’50. Bijzonder is dat aan de achterkant nu een voorklep is gebruikt, waardoor deze Kever een Januskop heeft gekregen.
Het mag een rare auto zijn, het is wel knap gebouwd. Deze roadster staat te koop op Mobile.de. De vraagprijs is € 8.000, maar je moet er wel voor naar de Bulgaarse hoofdstad Sofia toe.

Echte Finse pickup
Deze pickup is volgens de beschrijving op Mobile.de gebaseerd op de Typ 825 Pritsche zoals Volkswagen die bouwde in de oorlogsjaren.

Het is echter wel een vrije interpretatie. Maar het is een sierlijke auto geworden. In de omschrijving wordt niets gemeld over de manier waarop de auto gebouwd is, zo weten we niet of er kunststof of metaal is gebruikt. Wel is deze pickup voorzien van een cd-speler en mp3. Wie interesse heeft, dient € 16.000 te overhandigen aan de eigenaar. Die woont overigens in Finland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws uit de Modelauto Krant:

  • De Modelauto Krant stopt ermee

    Het is afgelopen. Vandaag stopt de Modelauto Krant ermee, dit is het laatste bericht. Maar je bent nog niet van ons af, want […]

  • Gewoon blijven Opelen

    Ik ben dan wel niet zo irenisch (vredestichtend/bemiddelend) als Angela, maar ik rij wel Duits. Het respect kan dan wel bij […]

  • Neurenbergs nieuws van Siku

    Het Neurenbergse nieuws barst nu goed los, ook bij Siku is  een hoop nieuwe modellen dat in het vooruitzicht wordt […]

Abonneer nu gratis

op onze wekelijkse e-mail nieuwsbrief.

Rubrieken

Oude berichten:

De dertien Rolls-Royces van meneer Frederiksen

Op 26 september gaat in Denemarken de Frederiksen-collecctie onder de hamer. In de collectie van 49 auto’s bevinden zich 13 bijzondere Rolls-Royces. Verzamelaar Henrik Frederiksen heeft in zijn leven een mooie collectie klassiekers opgebouwd. Van een Woods Electric van 1905 tot aan een Citroën DS [Lees verder…]

0 commentaren

Schuurvondsten: