Nieuws over oude auto's

Kijkdag: Amerikanen in Culemborg

Troostwijk Culemborg 024De veiling van een collectie oldtimers in Culemborg is een paar weken geleden al aangekondigd. Vandaag en morgen zijn kijkdagen, de auto’s zijn opgesteld in het voormalige pand van Poppeliers in Culemborg. Deze specalist in piano’s en vleugels is al een paar jaar geleden gesloten, maar deze dagen wordt er nog een voorraad instrumenten geveild. Met als gevolg dat de klassieke auto’s en muziekinstrumenten gebroederlijk bij elkaar in de showroom staan. Vleugels naast vleugels, zogezegd. Want de collectie oldtimers bestaat voornamelijk uit Amerikanen uit de jaren ’50 en ’60. De auto’s zijn allemaal rijdbaar, zo is ons verzekerd. De Amerikanen zijn vooral afkomstig van General Motors, met veel Cadillacs, Buicks en Oldsmobiles. Er is bovendien een enkele Chevrolet en hier en daar een Dodge en er staat ook een Packard bij.
Behalve de Amerikanen is er ook een Mercedes 190 SL, een Daf 32, een Porsche 912 en een Jaguar XJ-S uit 1992. Verder nog wat modern spul, zoals een Porsche 911 Carrera cabrio, Maserati 3200 coupé, Ferrari 360 en een Porsche Cayenne.
De veiling verloopt via internet en is op dit moment volop aan de gang. De veiling sluit op maandag 22 december vanaf 19.00 uur. De kijkdag is vandaag nog tot 16.00 uur en morgen, zaterdag 20 december van 10.00 tot 16.00 uur. Het adres is Plantijnweg 29, 4101 BC Culemborg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *