Nieuws over oude auto's

Jaguar E-type onder de hamer in Barneveld [update]

Jaguar Etype 1972 blue 1 - Foto BCA AutoveilingDeze Jaguar E-type uit 1972 gaat op woensdag 1 oktober onder de hamer in de Lease Fleet Veiling van BCA Autoveiling in Barneveld. Die veiling is alleen toegankelijk voor de vakhandel, dus dealers en autohandelaren. Als particulier komt u er niet tussen.

Herinslag
Jaguar Etype 1972 blue 3 - Foto BCA AutoveilingHet gaat hier om een E-type V12 2+2 Coupé Series III, de V12 motor is uitgerust met carburateurs. De geschiedenis van de auto komt er op neer dat hij afkomstig is van diefstal. BCA vermeldt op zijn webpagina dat de auto daarom een herinslag heeft gehad.

LIV
Jaguar Etype 1972 blue 2 - Foto BCA AutoveilingDe dieven hebben geprobeerd om de auto om te katten en hebben hiervoor het oude VIN-nummer doorgekrast. Het LIV (Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit) heeft onderzoek gedaan naar het oorspronkelijke VIN-nummer. Hiervoor wordt een chemische reactie gebruikt om de laatste sporen van het VIN-nummer in het metaal naar boven te halen.

Kenteken
Het achterhaalde VIN-nummer wordt vervolgens naar de RDW gestuurd en die plaatst dan het oorspronkelijke VIN-nummer op een andere plek in de auto. Dat heet dus een herinslag. Zodoende heeft deze Jaguar gewoon weer een keurig VIN-nummer, het kenteken is FF-50-RZ.
Interesse? Meer informatie over deze Jaguar vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *