Nieuws over oude auto's

Historische Automobiel Vereniging viert gouden jubileum

HAV 2013 - Foto Historische Automobiel VerenigingOp 31 augustus is het exact 50 jaar geleden dat de Historische Automobiel Vereniging werd opgericht. Om dat te vieren, komt de HAV komend weekend bijeen in het Noord-Hollandse De Rijp.

De HAV is ouder dan vrijwel alle merkenclubs in ons land. De club heeft 1.100 leden die samen 3.800 personenauto’s in bezit hebben. De actieve vrachtwagengroep heeft ook nog eens 347 voertuigen in de collectie. Omdat de HAV geen merkenclub is maar een algemene club, is het wagenpark bij alle evenementen zeer gevarieerd. De vereniging is ingedeeld in regio’s die ieder voor zich maandelijkse bijeenkomsten organiseren.

De oprichting van de HAV vond plaats in een tijd dat er nog maar weinig belangstelling voor klassieke auto’s was. Oldtimers werden vooral gezien als ouwe auto’s en werden meestal weggegooid. Laten we wel zijn, voor veel mensen was in de jaren ’60 het bezit van een nieuwe of bijna nieuwe auto al heel wat. De HAV heeft juist in die begintijd veel betekend voor de oldtimerhobby. Zo is bijvoorbeeld in de jaren ’70 de DWAC, de Nederlandse Dwergauto Club, begonnen als een sectie binnen de HAV en de vereniging was ook drijvende kracht achter verschillende evenementen rond de klassieke auto.
Het Gouden Jubileumfeest wordt gehouden van vrijdag 29 tot en met zondag 31 augustus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *