Nieuws over oude auto's

Grote schuurvondst: meer dan honderd auto’s in Zuid Italië

Simca 1000 3 - Foto Car Club Italia SrlMeer dan honderd auto’s uit de jaren ’60, ’70 en ’80 zijn opgedoken op verschillende occasionwebsites. De auto’s staan in Zuid Italië, aan de achterkant van een autobedrijf dat dure occasions verhandelt.

Naar schatting gaat het om honderd tot tweehonderd auto’s die ofwel overwoekerd zijn door struikgewas, ofwel bedekt onder een dikke laag stof.
De auto’s staan allemaal bij het autobedrijf Car Club Italia Srl, gevestigd in de plaats Morano Calabro in het zuiden van Italië. Op hun website staat een uitgebreid fotoalbum van alle auto’s op het buitenterrein. Fiats, Alfa Romeo’s, Fords, Opels, Mercedessen en een enkele Citroën zijn bedekt onder een dikke laag takken en bladeren. Bij een enkele auto groeit een boom tussen het plaatwerk door, andere auto’s zijn al zo ver weggeroest dat ze niet meer herkenbaar zijn. Het terrein is zo groot dat de honderd auto’s vrij in de ruimte staan, je kunt er gewoon omheen lopen.

Innocenti
Maar het blijft niet bij die honderd auto’s buiten. Ook binnen staat een voorraad oude auto’s te verkommeren. Die auto’s staan niet op de website van het bedrijf, we hebben ze dus zelf opgezocht op Automobile.it en andere websites. Het gaat om allerlei merken en modellen, zowel Italiaans als Brits, Duits en Frans. Er is bijvoorbeeld een Rover SD1 bij en enkele Innocenti Mini’s, maar ook een Opel Rekord D coupé en een paar Fiat Campagnola terreinwagens.

Chic
Intussen blijft de achtergrond van deze barnfind uiterst vaag. Omdat er op de website van het bedrijf met geen woord gerept wordt over de herkomst van de verwaarloosde wrakken, kunnen we er slechts naar raden. De auto’s zijn vrijwel allemaal op of rond 7 juni op internet geplaatst. Een maand geleden dus. Maar ze staan in een gebouw waar zo te zien al langere tijd een autobedrijf wordt gerund. Het gebouw heeft veel weg van een landhuis en ziet er chic en duur uit. Echt een plek waar je een gebruikte Ferrari of Maserati gaat kopen. Maar de honderden oude wrakken staan aan de achterkant van het gebouw vol in het zicht. Als je op de website de virtuele tour volgt, ga je van de uitstalling van blinkende bolides in één moeite door naar de opslagplaats van oude barrels.

Alfa Romeo Matta
Intussen is het de vraag of er aan al die wrakken nog enige eer te behalen is. De auto’s die binnen staan, lijken er beter aan toe te zijn dan de auto’s buiten. Er staan ook een paar bijzondere voertuigen tussen. Zo is er een Alfa Romeo Matta terreinwagen uit 1953 en een Lancia Beta Trevi. Het meest bijzonder is wellicht de Fiat 127 Francis Lombardi. De auto’s zijn allemaal te koop, je kunt ze vinden op Automobile.it.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws uit de Modelauto Krant:

  • De Modelauto Krant stopt ermee

    Het is afgelopen. Vandaag stopt de Modelauto Krant ermee, dit is het laatste bericht. Maar je bent nog niet van ons af, want […]

  • Gewoon blijven Opelen

    Ik ben dan wel niet zo irenisch (vredestichtend/bemiddelend) als Angela, maar ik rij wel Duits. Het respect kan dan wel bij […]

  • Neurenbergs nieuws van Siku

    Het Neurenbergse nieuws barst nu goed los, ook bij Siku is  een hoop nieuwe modellen dat in het vooruitzicht wordt […]

Abonneer nu gratis

op onze wekelijkse e-mail nieuwsbrief.

Rubrieken

Oude berichten:

Marktoverzicht: meer dan 300 VW Spijlbussen aangeboden in Europa

De Volkswagen Spijlbus is veel gevraagd door liefhebbers. Aan de hand van zoekmachine Autobingooo hebben we het aanbod van dit moment in heel Europa in kaart gebracht. Op dit moment worden er meer dan 300 aangeboden, in verschillende uitvoeringen en uiteenlopende condities. Het zal niemand [Lees verder…]

0 commentaren

Schuurvondsten: