Nieuws over oude auto's

UPDATE – Klassiekers in beslag genomen bij inval politie

Porsche 356 01 Politie inval Swalmen - Foto L1UPDATE – In het Limburgse Swalmen is een bende autodieven opgerold. Bij invallen zijn verschillende klassieke auto’s meegenomen voor onderzoek.

In het Limburgse Swalmen heeft de politie deze week op diverse adressen invallen gedaan. Dat gebeurde na een tip van de Duitse politie over de locatie van een gestolen auto.
Toen de politie maandag ging kijken op een terrein met loodsen aan de Reubenberg in Swalmen, werden er meerdere gestolen auto’s aangetroffen. Ter plekke zijn vier mensen aangehouden.

De politie begon hierop een intensief onderzoek en dat leidde tot nog meer invallen op andere locaties in Swalmen. Daarbij zijn ook weer gestolen auto’s aangetroffen en zijn ook arrestaties verricht.

Op de video van omroep L1 is te zien dat een aantal klassieke auto’s en motoren door de politie wordt meegenomen. Volgens een woordvoerder van de politie Limburg Zuid worden deze klassiekers onderzocht om te zien of ze gestolen zijn. Ook wordt gekeken of er wellicht gestolen onderdelen in zijn verwerkt.

Op dit moment worden alle aanwezige voertuigen en onderdelen onderzocht op een terrein aan de Rijksweg Noord in Swalmen. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door de politie, die daarbij wordt ondersteund door het Centraal Bureau Voertuigcriminaliteit. De verwachting is dat dit onderzoek wel een paar weken kan duren.

 

4 reacties op “UPDATE – Klassiekers in beslag genomen bij inval politie

Avatar image
Frank Bolsenbroek on 30/07/2015 20:44

Volgens mij sla je de plank hier mis Freek! “Gestolen klassiekers” worden nergens genoemd en dat maakt het voor dit forum wel interessant en sensationeel, maar het is wel sensatie die niet gefundeerd is. Zeker niet voor wat betreft de klassiekers waarvan ik weet dat “opa” er uit liefhebberij meerdere heeft. Hij rijd bijvoorbeeld met die MK II als dagelijkse auto. Het bewuste bedrijf bestaat al tientallen jaren en sloopt, handelt en hersteld schadeauto’s. De NL politie heeft blijkens bericht (geluidsfragment) op L1 http://www.1limburg.nl/autobende-opgerold-swalmen-vijf-aanhoudingen 1 gestolen auto gezocht op de locatie. Uiteraard is dat er 1 teveel, maar als je handelt, kan je dat als handelaar ook ongewild overkomen weet ik uit ervaring. Dan ben je niet gelijk een “Bende-lid” toch?Ik ken de mensen (3 generaties) als harde werkers en correct. Ze lopen niet in krijtstreeppakken en hebben geen marmeren showroom, maar doen wel in auto’s en hebben tatoos. En vinden ze dan een gestolen auto; dan ben je al snel de dader. Er worden veel te snel voorlopige conclusies getrokken, die mensen beschadigen. Die beschadiging kan achteraf niet meer worden rechtgezet. Iets genuanceerder was hier op zijn plaats geweest.

Avatar image
admin on 30/07/2015 21:46

Beste Frank, zodra er nieuwe informatie is, komen we met een vervolg op dit artikel.

Freek

Avatar image
admin on 31/07/2015 09:54

We hebben aanvullende informatie, zie update.

Avatar image
Gerard Makropoulos on 25/08/2015 19:57

Groot gelijk Frank, goed geschreven van je
Echte sensatiezoekers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *