Nieuws over oude auto's

Gestolen Ford Mustang tegen losgeld weer terugbezorgd

mustangboss1De eigenaar van een gestolen Ford Mustang heeft onlangs een losgeld van € 10.000 betaald om zijn auto terug te krijgen. Als dreigement hebben de autodieven eerst een andere Mustang in brand gestoken.

De rode Mustang Boss uit 1969 werd een jaar geleden in Aken gestolen. Getuigen wisten zelfs te melden dat de auto met hoge snelheid door de stad had gereden, met een motorfiets met Nederlands kenteken er achteraan.

Facebook-actie
De eigenaar van de Mustang is Hans Laschet, die in zijn woonplaats Aken al 32 jaar eigenaar was van de rode Mustang. Volgens de Aachener Zeitung had Laschet weinig vertrouwen dat de politie zich erg druk zou maken om zijn gestolen auto, en is hij daarom zelf in actie gekomen. Met een Facebook-actie heeft hij zijn netwerk aan Mustang-liefhebbers over de hele wereld laten weten dat zijn unieke Mustang gestolen was. Bovendien heeft hij een beloning van € 1.500 uitgeloofd voor tips over de diefstal. Daarmee was de auto voor de dieven praktisch onverkoopbaar geworden.

In brand gestoken
Daarna heeft Laschet het bekende Nederlandse detectivebureau Ben Zuidema ingeschakeld. Dit bureau heeft al eerder in de regio Limburg gestolen oldtimers teruggevonden. Via het detectivebureau werd uiteindelijk contact gelegd met de dieven, die eisten dat de man zijn eigen auto zou terugkopen voor € 10.000. Ze dreigden om de auto anders in brand te steken. Om hun argumenten kracht bij te zetten, hebben ze in maart van dit jaar een andere Mustang in Limburg gestolen en in brand gestoken.

Vernietigen of slopen
Volgens het bericht in de Aachener Zeitung zouden Laschet en Zuidema intussen zelfs hebben uitgevonden waar de Mustang zich ongeveer bevond. De auto zou staan bij een niet met name genoemde autohandel in Nederland, dicht bij de Duitse grens. Maar toen de politie hierover werd geïnformeerd, was die volgens de krant niet bereid om actie te ondernemen.
Deze maand kwam er opnieuw contact tot stand met de autodieven, die dreigden om de Mustang te vernietigen of te slopen. Tenslotte heeft eigenaar Laschet toegegeven en heeft, via het detectivebureau, het geld aan de dieven overhandigd. Daarna kon met een autotransporter de Mustang worden opgehaald.
Op dit moment staat de auto in een werkplaats in Aken, om een aantal reparaties uit te voeren.

Uit de krant
Intussen is de Aachener Polizei niet blij met de actie van Laschet en Zuidema, al was het maar omdat ze uit de krant moesten vernemen dat de Mustang weer terug was bij zijn eigenaar. De politie wil nu van Hans Laschet en het detectivebureau alles te weten komen wat ze over de autodieven kunnen vertellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *