Nieuws over oude auto's

Geen wedergeboorte van de Land Rover Defender

 

Nu de productie van de Land Rover Defender definitief is gestopt, gonst het van de geruchten over een herstart in de ene of andere vorm. Maar Jaguar Land Rover wil het niet hebben.

Het lijkt op het overlijden van een popster, Michael Jackson bijvoorbeeld. Dan komen er ook altijd geruchten dat er nog ergens een compleet album moet zijn dat nooit is uitgegeven.
Zo ook met de oer-Land Rover. Liefhebbers willen er niet aan dat-ie er niet meer is en zoeken dus naar mogelijkheden om de productie voort te zetten. Ondernemers ruiken handel en gaan kijken of het haalbaar is om de Defender te gaan bouwen. Maar op een auto zitten natuurlijk auteursrechten, patenten en andere juridische beveiligingen, dus je kunt als derde partij niet zomaar een bestaand model bouwen.

Nieuwe Defender
Land Rover zelf zegt heel duidelijk dat er geen remake van de oude Defender gaat komen. Ze gaan het zelf niet doen, en ze accepteren het ook niet als een ander het doet, zegt het bedrijf in een officiële verklaring. Wel gaat LR een nieuwe Defender ontwikkelen, die moet uitkomen in 2018 of 2019. Sterker nog, dat is, als we het goed lezen in Autocar, zelfs een centraal onderdeel van de strategie van het bedrijf.

Die ontkenning komt nadat de Britse pers het nieuws heeft gebracht dat een zekere meneer Ratcliffe, die nogal gefortuneerd is, plannen zou hebben om de productie van de LR Defender ter hand te nemen. Ratcliffe is eigenaar van het chemische concern Ineos, een onderneming die 3,2 miljard pond waard schijnt te zijn. Hij zou delen van de productielijn van Land Rover willen overnemen.

Productielijn
Maar volgens Jaguar Land Rover gaat dat dus allemaal niet gebeuren. Het bedrijf geeft geen toestemming voor het nabouwen van zijn product en is ook niet van plan om Ratcliffe, of wie dan ook, hiervoor de ontwerpen, de techniek of de productielijn voor te verkopen.

Tja, daar kan Ratcliffe dus weinig mee. Het enige wat hij zou kunnen doen, is een auto bouwen die wel lijkt op de Defender, maar het niet is. Maar daarvoor moet hij niet in Engeland zijn, dat kunnen ze in China veel beter.

PS. De auto op de foto? Dat is een trapauto, waar we vorig jaar over hebben bericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws uit de Modelauto Krant:

  • De Modelauto Krant stopt ermee

    Het is afgelopen. Vandaag stopt de Modelauto Krant ermee, dit is het laatste bericht. Maar je bent nog niet van ons af, want […]

  • Gewoon blijven Opelen

    Ik ben dan wel niet zo irenisch (vredestichtend/bemiddelend) als Angela, maar ik rij wel Duits. Het respect kan dan wel bij […]

  • Neurenbergs nieuws van Siku

    Het Neurenbergse nieuws barst nu goed los, ook bij Siku is  een hoop nieuwe modellen dat in het vooruitzicht wordt […]

Abonneer nu gratis

op onze wekelijkse e-mail nieuwsbrief.

Rubrieken

Oude berichten:

70 wrakken en één oorlogsheld

Als je op 6 december toevallig in de buurt bent van Martinsville, Virginia in de USA, dan kun je daar de veiling bijwonen van een dikke 70 autowrakken. Nou ja, het zijn niet allemaal wrakken, er is ook een auto bij met geschiedenis. De mooiste [Lees verder…]

0 commentaren

Schuurvondsten: