Nieuws over oude auto's

Garagebedrijf vindt Saab 96 na 42 jaar terug

Saab 96 red front - Foto Richard Edmonds AuctionsEen Britse garagehouder kocht een Saab 96 uit 1972. En kwam er vervolgens achter dat zijn eigen vader die auto destijds had verkocht.

In de categorie ‘Da’s ook toevallig!’ valt het volgende verhaal. Een garagehouder uit Shrewsbury kocht vorige maand op een veiling een rode Saab 96 uit 1972. Hij had op internet gezien dat de auto volgens de kentekenplaten uit zijn omgeving kwam en ging er daarom op af. Tegen zijn eigen verwachting in lukte het om de auto voor niet al te veel geld op de kop te tikken en James Edwards reed blij en gelukkig met zijn Saab naar huis.

Handschrift van oma
Daar volgde al snel de eerste verrassing. Want zijn 81-jarige vader John Edwards, van wie James in 1996 het autobedrijf had overgenomen, wist te vertellen dat hij zelf deze rode Saab destijds had verkocht. Na enig zoeken kwam zelfs de verkoopnota nog te voorschijn uit de administratie, nota bene met het handschrift van grootmoeder Edwards er nog op.
Na enig denkwerk bedacht de familie dat Doris Williams destijds bij het bedrijf werkte en dat zij de auto gepoetst moest hebben. En zo gebeurde het dat John Edwards en Doris Williams samen met de rode Saab op de foto gingen.

Saab 96 red - Foto Westbury Garage

Foto aan de wand
Maar daar blijft het niet bij. Want het dagblad The Daily Mail krijgt lucht van het verhaal en gaat er mee op de loop. Volgens de krant vond de John Edwards de Saab 96 destijds in 1072 zo mooi dat hij er een foto van maakte en die in zijn garage aan de wand hing.
Zoon James, die in datzelfde jaar 1972 werd geboren en dus praktisch in het autobedrijf opgroeide, kwam er pas na aanschaf van de rode Saab achter dat die foto er hing. Nooit eerder gezien, die foto.
Dat is natuurlijk een weinig aannemelijk verhaal.
Nog sterker is dat de vader het nooit over de Saab 96 heeft gehad tegen zijn zoon. Met als gevolg dat de zoon verbaasd concludeert: “We must both have the same taste.”
Ja hoor. Vader en zoon vinden allebei de Saab 96 een leuke auto en in al die jaren hebben ze het daar nog nooit over gehad? Praten die mensen wel eens met elkaar?

[su_carousel source=”media: 4838,4837,4836,4835,4834″ limit=”36″ link=”lightbox” width=”540″ height=”680″ title=”no” autoplay=”0″ speed=”1200″]

Family friend
Het wordt nog gekker. Want nu de auto eenmaal is aangeschaft, proberen vader en zoon Edwards de historie van de Saab uit te puzzelen. Een aantal eigenaren hebben ze al teruggevonden, schrijft The Daily Mail. Maar dan blijkt dat een van de eigenaren van destijds een goede vriend van de familie is! Gedurende vijf jaar was Bill Jenkins, die wordt omschreven als een ‘good family friend’, eigenaar van de rode Saab 96.
Nu is een ‘good family friend’ iemand die met zowel vader als zoon een goede relatie zal hebben. En als je bevriend bent met iemand die een garagebedrijf heeft, dan zul je toch wel eens praten over de Saab 96 die je in je bezit hebt, toch? Maar niks hoor. Blijkbaar is er met deze vriend van de familie uitsluitend over familiezaken gesproken, maar nooit over auto’s. Yeah, right.

The Daily Mail maakt er een prachtig verhaal van, met ontroerende toevalligheden en vol van asjemenou-momenten. Het is leuk om te lezen, dat wel. Maar het onderstreept maar weer eens dat je niet alles moet geloven dat in de krant staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *