Nieuws over oude auto's

Frans/Italiaanse samenwerking te koop op veiling in Engeland

Alfa Romeo Ondine 01 - Foto Coys of KensingtonEen bijzondere auto gaat op 2 juli bij veilinghuis Coys of Kensington onder de hamer. Op het oog is het een Renault, maar dat is het niet. Het blijkt een Alfa Romeo Ondine te zijn.

Alfa Romeo heeft in de loop der jaren verschillende keren samengewerkt met andere autofabrikanten. Resultaat daarvan was in de jaren ’80 de Arna, een samenwerking met Nissan waarbij een Nissan Cherry in Italië werd gebouwd, met de aandrijflijn van de Alfasud.

In licentie
Jaren eerder, van 1959 tot 1964, bouwde Alfa Romeo in licentie de Dauphine van Renault. In die jaren was een Europese Unie nog ver weg en zaten ook Europese landen elkaar in de weg met importbepalingen. Het loonde voor Alfa Romeo blijkbaar de moeite om in licentie een kleine vierpersoons, vierdeurs auto in productie te nemen.
De verschillen met de Franse Dauphine waren niet groot, het ging voornamelijk om de logo’s op de auto, en het 12 volt elektrische systeem dat natuurlijk van Magneti Marelli kwam.

Bumpers meegeleverd
Dit exemplaar is geen Dauphine maar een iets luxere Ondine. Deze auto is als onderdeel van een Alfa Romeo-collectie in de UK terecht gekomen. Volgens de beschrijving is deze Ondine in goede staat, maar moet nog worden afgebouwd. De bumpers worden meegeleverd. De Alfa Romeo Ondine is onderdeel van de veiling van Coys op zaterdag 2 juli in Blenheim Palace, in Woodstock, UK.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws uit de Modelauto Krant:

  • De Modelauto Krant stopt ermee

    Het is afgelopen. Vandaag stopt de Modelauto Krant ermee, dit is het laatste bericht. Maar je bent nog niet van ons af, want […]

  • Gewoon blijven Opelen

    Ik ben dan wel niet zo irenisch (vredestichtend/bemiddelend) als Angela, maar ik rij wel Duits. Het respect kan dan wel bij […]

  • Neurenbergs nieuws van Siku

    Het Neurenbergse nieuws barst nu goed los, ook bij Siku is  een hoop nieuwe modellen dat in het vooruitzicht wordt […]

Abonneer nu gratis

op onze wekelijkse e-mail nieuwsbrief.

Rubrieken

Oude berichten:

Nieuw veilinghuis van start in Hong Kong

De wereld is weer een veilinghuis rijker. In Hong Kong is RL Neo Classics opgericht. Bij de eerste veiling van klassieke auto’s op 11 juni werden 7 van de 26 voertuigen verkocht. Het nieuwe veilinghuis is een initiatief van Dr. Richard Lee, een schatrijke zakenman [Lees verder…]

0 commentaren

Schuurvondsten: