Nieuws over oude auto's

FOTO’s en VIDEO – Verzamelaar laat 69 wrakken na

Gerald Willits estate 14 - Foto Orange County RegisterGerald Willits was loodgieter in Santa Ana, California, en overleed in augustus 2014. Hij liet 69 roestige oude auto’s na, en twee testamenten. Begin deze maand zijn de auto’s geveild.

In Orange County stond Gerald Willits bekend als een ‘hoarder’. Hij was een eenzelvige zonderling die zijn tijd vooral besteedde aan het verzamelen van oude rommel in en om zijn huis. Tot verdriet van de buurt. Om zijn huis had hij een grote verzameling oude auto’s, die daar langzaam stonden weg te roesten. Af en toe kwam er een liefhebber langs en probeerde dan om een auto los te peuteren. Maar Willits wees dat altijd boos af. Zijn auto’s waren niet te koop.

Twee testamenten
Zoals dat gaat met kluizenaars werd Gerald Willits pas enige tijd na zijn overlijden gevonden. Zijn nalatenschap bestond uit zijn huis en grond, de verzameling oude auto’s en nog wat onroerend goed in de omgeving. Grote vraag was wat er mee moest gebeuren, want Willits liet twee testamenten na, die echter beide ongeldig waren.
In het ene testament liet hij alles na aan zijn ouders, maar die waren al lang overleden. In het andere testament liet Willits zijn aardse bezittingen na aan een aantal goede doelen, maar dat testament was niet getekend. Een dochter in Hawaii vond dat alles haar toebehoorde, maar in beide testamenten was zij nadrukkelijk uitgesloten. Dus moest de overheid de nalatenschap regelen.

Vliegtuigje
De overheid was in dit geval de Orange County Public Administrator’s Office. Het was daar al langer bekend dat de bejaarde loodgieter een typische ‘hoarder’ was: in zijn huis lagen alle kamers vol met papier en afval en was een paradijs voor ratten. Om het huis heen lag het terrein vol met oude auto’s, van T-Fords tot Volkswagens, een enkele Mercedes-Benz en zelfs een klein vliegtuigje. Het was een schuurvondst zonder schuur, want de auto’s stonden allemaal onbeschermd buiten. Dus waren ook hier ratten, muizen en eekhoorns heerlijk hun gang gegaan in de autowrakken.

A-Ford Tudor
Alle auto’s en andere spullen zijn van het terrein verwijderd en begin deze maand, een jaar na het overlijden van Gerald Willits, was er op een gemeentelijk terrein een kijkdag voor de nieuwsgierigen. De volgende dag is de hele verzameling geveild. Een A-Ford Tudor uit 1931 bracht daarbij 14.000 dollar op, een Volkswagen Transporter splitwindow 6.700 dollar. Onderdelen gingen weg voor prijzen vanaf 5 dollar. Naar verluid heeft de totale nalatenschap, inclusief huizen en land, wel 2 miljoen dollar opgebracht.

Uiteindelijk waren de auto’s van Gerald Willits dus toch te koop…

Bron foto’s: Orange County Register

De regionale zender KTLA maakte maar liefst drie nieuwsitems over de veiling:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws uit de Modelauto Krant:

  • De Modelauto Krant stopt ermee

    Het is afgelopen. Vandaag stopt de Modelauto Krant ermee, dit is het laatste bericht. Maar je bent nog niet van ons af, want […]

  • Gewoon blijven Opelen

    Ik ben dan wel niet zo irenisch (vredestichtend/bemiddelend) als Angela, maar ik rij wel Duits. Het respect kan dan wel bij […]

  • Neurenbergs nieuws van Siku

    Het Neurenbergse nieuws barst nu goed los, ook bij Siku is  een hoop nieuwe modellen dat in het vooruitzicht wordt […]

Abonneer nu gratis

op onze wekelijkse e-mail nieuwsbrief.

Rubrieken

Oude berichten:

Nieuw: pop-up store voor klassiekers

Klassiekerspecialist Potomac Motors uit Terborg lanceert de eerste Pop-up Classic van Nederland, en zelfs van Europa. In een tijdelijke showroom langs de A12 bij Duiven staan van 4 april tot en met 13 mei zo’n 140 klassieke auto’s uitgestald. De collectie loopt uiteen van Renault [Lees verder…]

2 comments

Schuurvondsten: