Nieuws over oude auto's

FOTO’S – 200 sloopauto’s duiken op in Frankrijk

xBrazey 39Je dacht dat ze niet meer bestonden, maar ze zijn er nog steeds. In de Franse plaats Brazey-en-Plaine is een voorraad van tweehonderd zwaar verwaarloosde klassieke auto’s opgedoken. 

De auto’s zijn onderdeel van een oude autosloperij, die tien jaar geleden zijn deuren sloot. Eigenaar Jean-Pierre Dumelie ging toen met pensioen. Nu vindt hij het tijd om de laatste voorraad van de hand te doen. De auto’s worden per stuk geveild. Duidelijk is dat de meeste auto’s hooguit nog goed zijn om onderdelen te leveren. Papieren zijn er niet meer bij.

Begrafeniskoets
De luchtfoto laat duidelijk zien dat het hier gaat om een zeer gevarieerde voorraad. De oudste auto’s zijn van de jaren ’20, de jongste zijn uit de jaren ’80. Opmerkelijk is dat er ook een aantal koetsen tussen staan, er is zelfs een begrafeniskoets. Je zou het een schuurvondst of barnfind kunnen noemen, ware het niet dat de meeste auto’s buiten staan. Hun toestand is er zo te zien ook naar. Behalve auto’s is er ook het nodige aan onderdelen te vinden.

Kijkdag
De auto’s worden op locatie geveild door Hotel des Ventes Victor Hugo uit Dijon, veilingmeester Sylvain Gautier zwaait de hamer.
Er is mogelijkheid om de auto’s te bekijken op vrijdag 22 april van 14 tot 17 uur en zaterdagochtend tot 10.30 uur. Daarna begint de veling, die duurt tot 14 uur. De veiling is op locatie, adres is Route de Dijon 14, Brazey-en-Plaine.

Een leuk filmpje vind je hier: VIDEO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws uit de Modelauto Krant:

  • De Modelauto Krant stopt ermee

    Het is afgelopen. Vandaag stopt de Modelauto Krant ermee, dit is het laatste bericht. Maar je bent nog niet van ons af, want […]

  • Gewoon blijven Opelen

    Ik ben dan wel niet zo irenisch (vredestichtend/bemiddelend) als Angela, maar ik rij wel Duits. Het respect kan dan wel bij […]

  • Neurenbergs nieuws van Siku

    Het Neurenbergse nieuws barst nu goed los, ook bij Siku is  een hoop nieuwe modellen dat in het vooruitzicht wordt […]

Abonneer nu gratis

op onze wekelijkse e-mail nieuwsbrief.

Rubrieken

Oude berichten:

Volkswagen Kever uit ’64 met identiteitscrisis

Een jaar of wat geleden was er een commercial van Peugeot, waarin een jongen in India zijn aftandse Hindustan Ambassador met veel geknutsel en getimmer omtoverde tot iets dat op een Peugeot 206 leek. Deze Volkswagen Kever uit 1964 is een soortgelijk geval. De eigenaar [Lees verder…]

1 commentaar

Schuurvondsten: