Nieuws over oude auto's

Een hal vol oldtimers op de AutoRAI 2015

Het gaat goed met de organisatie van de AutoRAI 2015. Dat melden de RAI Vereniging en Amsterdam RAI. Het staat een beetje cryptisch in het persbericht, maar we mogen aannemen dat de meeste automerken van de partij zijn als van vrijdag 17 tot en met zondag 26 april eindelijk weer een AutoRAI wordt gehouden.
Er wordt ook veel aandacht besteed aan klassieke auto’s, meldt woordvoerder Rikkert Graat. “Veel bezoekers willen ook oldtimers op de AutoRAI zien. Daarom is er op deze AutoRAI meer dan ooit aandacht voor klassiekers.”

Herkenbaar
Die aandacht krijgt de vorm van een ‘trip down memory lane’. “In de Amstelhal maken we paviljoens voor bepaalde periodes uit de tijd, de jaren ’50, jaren ’60, jaren ’70 en jaren ’80. Die worden ingericht in de stijl van die periode enn daar worden auto’s uit die periode ten toon gesteld.” En dan niet alleen dure en exclusieve auto’s uit, maar juist ook de gewone auto’s. “Het gaat er om dat de bezoeker de auto’s kan herkennen als auto’s die hij zelf heeft gehad of gekend”, aldus Graat.

Politie
Voor de opbouw van deze memory lane werkt AmsterdamRAI samen met onder meer de PAC, de KNAC en de Fehac. “Daarnaast komt er ook een expositie van een aantal oude Porsches van de Rijkspolitie, en het Louwman Museum levert ook een bijdrage.”
Oldtimerblog herinnert zich dat er tijdens de AutoVakRAI een paar jaar geleden elke dag parkeerruimte op het voorterrein was voor bezoekers die met hun oldtimer naar de RAI toe kwamen. Komt zoiets nu ook tijdens de AutoRAI 2015? “We overwegen wel zoiets, al is het maar voor aan paar tentoonstellingsdagen”, aldus Rikkert Graat. “Maar door de aanleg van de metro is het voorterrein nu opgebroken. We moeten eerst afwachten hoe lang dat nog duurt.”

1933
Oldtimerblog geeft een voorproefje van dit memory lane-gevoel met de foto hierboven van de AutoRAI 1933. De foto komt uit het blad De Auto van de KNAC. Natuurlijk is deze foto genomen in het oude RAI-gebouw aan de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam. Duidelijk is te zien dat er destijds niet op veel bezoekers werd gerekend, de auto’s staan hutje mutje op elkaar en als er ruimte omheen is, wordt die opgevuld met perzische tapijtjes en bloemstukjes. Laten we hopen dat er op de AutoRAI 2015 meer mensen afkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *