Nieuws over oude auto's

Autokerkhof ontdekt in verlaten mijn in Wales

autokerkhof walesIn Wales, bij de plaats Ceredigion, is een verlaten autokerkhof ontdekt diep in een leisteenmijn. Dat melden Britse media.

Naar schatting honderd auto’s uit de vroege jaren ’70 liggen op een diepte van 60 meter in de open mijn. De mijn zou meer dan honderd jaar in bedrijf zijn geweest, vanaf 1836 tot de sluiting in 1960.
Een team van onderzoekers is behoedzaam de mijn ingegaan. Omdat de mijn onstabiel is en er af en toe stukken leisteen omlaag vallen, was dat een gevaarlijke klus.

Gevaarlijke weg
Volgens teamleider Gregory Rivolet zou het autokerkhof te maken hebben met de nogal gevaarlijke weg die langs de mijn loopt. De auto’s zouden van de weg zijn geraakt en in de diepte gestort. Vervolgens zou het de moeite niet waard zijn geweest om ze er uit te takelen.

Joyriding
Dat is natuurlijk een merkwaardig verhaal. Als auto’s van de weg zijn geraakt en 60 meter in de diepte zijn gestort, zijn de bestuurders er niet goed vanaf gekomen. Je zou denken dat er dan toch ergens een lijk in een van de wrakken zou moeten liggen.
Een andere theorie is dat het zou gaan om auto’s die zijn gestolen door joyriders en vervolgens in de mijn gedumpt. Hoe dan ook levert het mooie plaatjes op, die kun je hier, hier en hier bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws uit de Modelauto Krant:

  • De Modelauto Krant stopt ermee

    Het is afgelopen. Vandaag stopt de Modelauto Krant ermee, dit is het laatste bericht. Maar je bent nog niet van ons af, want […]

  • Gewoon blijven Opelen

    Ik ben dan wel niet zo irenisch (vredestichtend/bemiddelend) als Angela, maar ik rij wel Duits. Het respect kan dan wel bij […]

  • Neurenbergs nieuws van Siku

    Het Neurenbergse nieuws barst nu goed los, ook bij Siku is  een hoop nieuwe modellen dat in het vooruitzicht wordt […]

Abonneer nu gratis

op onze wekelijkse e-mail nieuwsbrief.

Rubrieken

Oude berichten:

Twee Dual-Ghia’s in de aanbieding tijdens Pebble Beach

Toch een beetje jammer. Als het veilinghuis je vertelt dat dit een enorm zeldzame auto is die je niet gauw ergens anders vindt. Maar als je dan de hoek om loopt, komt je daar net zo’n auto tegen. Volgende maand worden op Pebble Beach twee [Lees verder…]

0 commentaren

Schuurvondsten: