Nieuws over oude auto's

Verhip, deze auto lijkt toch sprekend op de…?

Defiant EV3Dit elektrische voertuig uit Amerika doet ons denken aan een andere auto. Pakweg 70 jaar ouder en zeker de helft kleiner…

Op allerlei nieuwssites kom je deze dagen foto’s tegen van de Defiant EV3. Deze driewielige elektrische auto wordt gebouwd door een bedrijf met de intimiderende naam Shockwave Motors, gevestigd in het Amerikaanse Russellville.
De Defiant EV3 is vooral bedoeld om te laten zien dat elektrisch rijden ook leuk kan zijn. De driewieler heeft daarom een retro-uiterlijk meegekregen.

En dat kwam ons zo bekend voor. Dit klassieke model met twee wielen achter en eentje voor, lijkt op een andere auto met dezelfde configuratie. Toegegeven, die andere auto was een stuk kleiner. Zo klein, dat je hem door de voordeur kon rijden en in de gang van je huis kon stallen.

Dafke Rijdende Regenjas

Circusclown
We bedoelen natuurlijk deze, de Rijdende Regenjas van Hub van Doorne. De officiële benaming van dit voertuig was Dafke. Van Doorne dacht ermee een alternatief te bieden aan met name ouderen die moeite kregen met fietsen. Het voertuig is in 1943, tijdens de oorlogsjaren ontwikkeld, maar van productie is nooit iets gekomen. Van Doorne heeft er één exemplaar van gemaakt en toen het plan definitief was afgeblazen, heeft hij het aan een circus gegeven.
Daar is het wagentje jarenlang door de clown gebruikt. Tegenwoordig is het keurig gerestaureerd en staat het in de hal van het DAF Museum in Eindhoven.
Ga maar kijken. Het lijkt echt sprekend op die gekke Defiant EV3…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *