Nieuws over oude auto's

Aston Martin DB MkIII duikt op na dertig jaar in opslag

Aston Martin DB MkIII 01 - Foto CoysZe blijven als rijpe appelen uit de boom vallen, de schuurvondsten. De nieuwste barnfind is deze Aston Martin DB MkIII, die opdook in een loods in Derbyshire.

Deze Aston Martin is door de huidige eigenaar aangeschaft in 1984. Aanvankelijk werd de auto dagelijks gebruikt, maar na enige tijd werd hij in een opslagruimte gezet in Derbyshire. Daar heeft de auto gestaan totdat hij eerder dit jaar werd ontdekt door veilinghuis Coys. De Aston Martin wordt geveild op zaterdag 11 juli, morgen dus, in Bleinheim Palace.

Tickford
Aston Martin DB MkIII 04 - Foto CoysDe Aston Martin DB MkIII werd uitgebracht in 1957 en bleef twee jaar in productie. In die tijd zijn er 551 exemplaren gebouwd, waarvan 55 procent werd geëxporteerd. Het was een doorontwikkeling van de DB 2/4 MkII. Dit model heeft als eerste de kenmerkende Aston Martin grille die we nu nog kennen, destijds ontworpen door Tickford-ontwerper Bert Thickpenny.

Technisch is er ook het een en ander gemoderniseerd ten opzichte van de MkII. De zescilinder lijnmotor die nog door W.O. Bentley was ontwikkeld is in dit model gemoderniseerd door Tadek Marek, die toen juist de overstap had gemaakt van Austin naar Aston Martin. Het vermogen steeg naar 178 pk en de auto haalde een topsnelheid van 120 mijl per uur.

Goldfinger
Ook bij deze auto is weer een James Bond-connectie te leggen. Deze Aston Martin hebben we nooit in de films gezien, maar in het boek Goldfinger van Ian Fleming rijdt James Bond in een Aston Martin DB MkIII. Dat u het maar weet.

Deze MkIII is van het laatste productiejaar, hij is op kenteken gezet op 28 april 1959. Onder het stof zie je dat de auto is uitgevoerd in rood met een creme interieur. Volgens de verkoper waren de versnellingsbak en motor in prima conditie toen de auto in de opslag werd gezet. Coys verwacht dat deze auto 40.000 tot 50.000 pond zal opbrengen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws uit de Modelauto Krant:

  • De Modelauto Krant stopt ermee

    Het is afgelopen. Vandaag stopt de Modelauto Krant ermee, dit is het laatste bericht. Maar je bent nog niet van ons af, want […]

  • Gewoon blijven Opelen

    Ik ben dan wel niet zo irenisch (vredestichtend/bemiddelend) als Angela, maar ik rij wel Duits. Het respect kan dan wel bij […]

  • Neurenbergs nieuws van Siku

    Het Neurenbergse nieuws barst nu goed los, ook bij Siku is  een hoop nieuwe modellen dat in het vooruitzicht wordt […]

Abonneer nu gratis

op onze wekelijkse e-mail nieuwsbrief.

Rubrieken

Oude berichten:

Presidentiële Landaulet met heel weinig kilometers

De Rolls Royce Phantom VI Landaulet van de voormalige president van Ivoorkust staat te koop. In Berlijn. Tot 1960 was Côte d’Ivoire, zoals het franstalige land zichzelf noemt, een kolonie van Frankrijk. Toen het land in 1960 onafhankelijk werd, was het Félix Houphouët-Boigny die president [Lees verder…]

0 commentaren

Schuurvondsten: