Nieuws over oude auto's

Amerika’s oudste Volkswagen-dealer gaat sluiten

Na 65 jaar is het mooi geweest: New Milford Volkswagen sluit op 1 april zijn deuren. Het autobedrijf in het westen van Connecticut is in 1950 begonnen als dealer van Volkswagen. Nu is het te lastig geworden om het hoofd boven water te houden. De eigenaar blijft hobbyen met zijn oude VW’s.

Het begon allemaal een beetje toevallig. De toenmalige importeur, Max Hoffman, reed er in 1950 door New Milford en stopte bij een Amoco tankstation. Daar haalde hij de eigenaar van over om het eens te proberen met een nieuw, onbekend automerk uit Europa: Volkswagen. Het echtpaar Frank en Gloria Malumphy ging het avontuur aan en het bedrijf maakte jaren van grote bloei door. Maar die bloei is nu wel voorbij, zegt de huidige eigenaar Ted Orr. Het gebied in Connecticut is de laatste jaren getroffen door barre winters met veel sneeuw en ijs, en veel autokopers kiezen voor suv’s en andere fourwheeldrives, mmodellen die Volkswagen niet of nauwelijks biedt.

In 2012, een erg goed jaar voor VW in de USA, verkocht Orr nog 205 nieuwe auto’s. Dat daalde tot 179 in 2013 en 138 in 2014. Daarbij daalde de winst op nieuwe auto’s van zo’n 1.800 dollar in 2001 naar 180 dollar in 2014. Het bedrijf heeft de afgelopen drie jaar geen winst meer gemaakt.
Orr noemt zichzelf “as VW as anybody gets”. Zijn vader ging in 1962 bij het bedrijf werken en nam het in 1976 van de Malumphy’s over. Ted Orr is dus praktisch in het bedrijf opgegroeid. Hij is dan ook verslingerd aan het merk en heeft zelf een kleine collectie Volkswagens: een Kever van 1955, een Transporter pick-up van 1965 en een Scirocco uit 1980.

Bron: Automotive News

Foto’s: New Milford Volkswagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *